Az Avast bezárása

Ha megkeresi az Avast Antivirus menüit, nem talál semmilyen lehetőséget a program bezárására vagy kilépésére. Valójában még akkor is, ha megpróbálja kényszeríteni a program bezárását, a Feladatkezelőben nem fogja tudni. Az Avast alapértelmezés szerint egy letiltásgátló mechanizmust engedélyez annak megakadályozására, hogy a rosszindulatú programok bezárják a szoftvert, mielőtt megfertőznék a számítógépet. Ha be akarja zárni az Avast programot - vagy a víruskereső szoftver hibáinak elhárításához, vagy pedig egy másik víruskereső program telepítéséhez az üzleti számítógépre -, először ki kell kapcsolnia ezt a mechanizmust.

1

Az Avast megnyitásához kattintson a jobb gombbal az ikonra a tálcán, és válassza az "Open avast! Felhasználói felület" lehetőséget.

2

Kattintson a "Beállítások" elemre, és válassza a bal oldali oszlopban a "Hibaelhárítás" lehetőséget.

3

Kattintson az "Engedélyezze az avast! Önvédelmi modult" melletti négyzetre, majd nyomja meg az "OK" gombot a modul letiltásához. Megjelenik egy figyelmeztető üzenet, amely megkérdezi, hogy biztosan folytatja-e; kattintson az "Igen" gombra a folytatáshoz.

4

Zárja be az Avast ablakot.

5.

Nyomja meg a "Ctrl-Alt-Delete" billentyűt és válassza a "Feladatkezelő" lehetőséget.

6.

Kattintson a Háttér folyamatok fejléc alatt található "avast! Antivirus" elemre, majd nyomja meg a "Feladat befejezése" gombot. Ismételje meg az esetleges egyéb Avast-folyamatokat. Az ikon eltűnik a tálcáról.