A DAT konvertálása szöveggé az Excelben

A DAT fájlok olyan kiterjesztésű fájlok, amelyek nincsenek társítva egy adott alkalmazáshoz vagy programhoz, és szinte bármilyen típusú fájl lehet, beleértve a videót, a médiát vagy a szöveget. A DAT fájlokhoz való hozzáférés különösen fontos lehet azoknak a vállalkozásoknak, amelyek e-mail mellékleteket vagy fájlmegosztást kapnak a DAT kiterjesztéssel. Ha a megnyitni kívánt DAT fájl szöveg, akkor a fájlt szöveggé konvertálhatja a Microsoft Excel programban, először CSV fájlként mentve.

1

Kattintson a jobb gombbal a számítógépén található DAT fájlra, majd kattintson a "Megnyitás" gombra.

2

Kattintson az "Válasszon egy programot a telepített programok listájáról" elemre, majd kattintson az "OK" gombra.

3

Kattintson a "Microsoft Excel" elemre a számítógépén lévő programok listáján. Törölje a "Mindig használja a kiválasztott programot az ilyen típusú fájl megnyitásához" jelölőnégyzetet, ha nem biztos abban, hogy a DAT szöveges-e, mivel érdemes megpróbálnia megnyitni egy másik programot, ha az nem megfelelően konvertálódik az Excel programban. Kattintson az "OK" gombra.

4

Kattintson a "Fájl", majd a "Mentés másként" gombra. Nevezze el a fájlt, majd kattintson a "Mentés típusként" gombra. kattintson a "vesszővel elválasztott értékek (CSV)" gombra, majd a "Mentés" gombra a folyamat befejezéséhez.