Hogyan alapítsunk egy IT vállalatot

Ha élvezi a rohanó technológiai világot, akkor a techcég alapítása nagyszerű lehet. Az informatikai cég létrehozása és működtetése biztosan a lábujjain marad.

"Az informatikai világ folyamatosan változó iparág, ezért minden nap izgalmas" - mondta Greg Davis, a South Coast Computers, egy teljes körű szolgáltatást nyújtó külső informatikai cég elnöke, amelyet 1988-ban alapítottak.

Az informatikai vállalkozás nagyon szép jövedelmet is jelenthet - tette hozzá Davis.

"Az informatika azon kevés vállalkozások egyike, ahol nagyon gyorsan nyereséges lehet, és továbbra is nagyon jó pénzt kereshet" - mondta.

Még jobb, ha egy techcég jó módszer arra, hogy pénz nélkül indítson egy indítást.

"Nem kell sok induló pénz az informatikai üzlet megnyitásához" - mondta Davis. „Lehetséges nagyon kevés működő tőkével nyitni és szervesen növekedni. Valójában ezt tanácsolom, nehogy túlterjessze magát.

Az IT-társaság felállításának lépései

Ha úgy döntött, hogy egy informatikai vállalkozás az Ön számára megfelelő, akkor el kell döntenie, hogy milyen típusú technológiai vállalatot kíván megnyitni. Általában el kell döntenie, hogy általános szolgáltatásokat kínál-e, vagy szakosodik. Mindkét választásnak vannak előnyei és hátrányai.

Szakosodott informatikai vállalat

Az informatikában való munkának a lehetőségei rengetegek. A különlegességek közé tartozik a kiberbiztonság, a felhőalapú számítás, az üzleti intelligencia és az elemzés, az alkalmazásfejlesztés, a hálózatépítés, az adatok helyreállítása, az adatközpontok kezelése és a webtervezés és -fejlesztés.

A technológiai szakterületre szakosodott profik között szerepel az is, hogy óránként többet tudunk tölteni - mondta Davis.

"Ez lehetővé teheti, hogy jelentős összegeket keressen" - mondta. "Ha szakosodik, akkor elsajátít egy adott témát."

A szakosodás hátrányai közé tartozik az igényesebb ügyfelek megtapasztalása.

"Az ügyfelek nagyobb elvárásokkal fognak élni a céged iránt, amikor szakosodsz" - mondta Davis. "Azt várják, hogy te legyél a legjobb abban, amit csinálsz."

A szakosodás másik hátránya, hogy szakterülete elveszíti keresletét, vagy akár elavul. Ehhez átképzésre és forgatásra lesz szükség.

Általános informatikai társaság

Ha úgy dönt, hogy több területen szeretne informatikai szolgáltatást nyújtani, akkor érdemes általánosítani. Ez lehetővé teszi különféle ügyfelek kiszolgálását.

Az általános szolgáltatás nyújtásának előnyei közé tartozik a széles ügyfélkör. Szinte minden vállalkozásnak és személynek szüksége van számítógépes segítségre. Lehetősége lesz arra is, hogy sokat megismerjen az informatikai üzletről általában, és naprakész legyen az iparági változásokról.

Az általános számítógépes üzleti tevékenység hátrányai közé tartozik, hogy nem lehet annyit tölteni, mintha szakosodott lenne. Szüksége van „minden kereskedőre”, és ügyeljen arra, hogy lépést tartson a legújabb technológiákkal, amelyek időigényesek lehetnek.

Alakítson ki egy informatikai üzleti csapatot

Míg az informatikai vállalat létrehozásakor a technológia mozgatórugó, a legkritikusabb eszköz az Ön személyzete.

"Gondoskodjon arról, hogy megfelelő csapattagjai legyenek a tervezett munka elvégzéséhez" - mondta Barry Newman, a DentalPlans.com technológiai vezetője. „Az egész abban áll, hogy az alkalmazottak rendelkeznek-e a szükséges szakértelemmel. Győződjön meg arról, hogy lefedi az összes bázist, hogy jó munkát végezhessen az ügyfelek kiszolgálásában. ”

Ha úgy dönt, hogy szakosodik, az segíthet abban, hogy vállalkozását partnerrel kezdje - tette hozzá Pedram Amini, az InQuest.net igazgatója, a számítógépes rugalmasságra összpontosító hálózati biztonsági vállalat.

"A partnerség lehetővé teszi a megosztottságot és a hódítást, és ennek duplája lehet a siker" - mondta.

Válassza ki a vállalat nevét

Válasszon egy olyan cégnevet, amely teljesen leírja, hogy mit csinál.

"Bár azt szeretné, hogy a cég neve szépen csengjen rajta, azt is szeretné, hogy magától értetődő legyen" - mondta Davis. "Tegye egyszerűvé, egyértelművé és kereshetővé a nevet, ami kritikus a mai digitális környezetben."

Alakítson ki jogi jogi személyt

Mielőtt techcéget alapítana, döntsön a szükséges üzleti struktúra típusáról. Bár később megváltoztathatja, ez nehéz lehet. Íme a négy fő gazdasági egység típusa, amelyek közül választhat.

  • Egyéni vállalkozás: Hacsak nem egyedül vagy csak házastárssal dolgozik együtt, ez a típusú üzleti struktúra nem ideális sok informatikai vállalat számára. Ha azonban a vállalkozást kicsiben kívánja tartani, akkor az egyéni vállalkozás működhet. Könnyű beállítani és fenntartani, és kevesebb adót fizethet, mint más üzleti szervezeteknél.

  • Általános partnerség: Ha egy vagy több partnerrel dolgozik együtt, létre kell hoznia egy partnerséget. Partnereivel megosztja az összes nyereséget és veszteséget. Ön is megosztja a felelősségét. Egy ilyen szerkezethez éves társasági adóbevallást kell benyújtania, és mindegyiknek külön kell fizetnie a saját jövedelemadóját.

  • Korlátolt Felelősségű Társaság (LLC): Egy LLC egy vagy több tulajdonosot is magában foglalhat. Az ilyen típusú üzleti struktúra megköveteli, hogy a tagok döntsenek arról, hogy társaságként, társaságként vagy egyéni vállalkozásként kívánják-e őket adóztatni.

  • C Corporation: Ha üzleti növekedését tervezi, és valamikor tőzsdére lép, akkor a C vállalat az ideális választás, de ezek az üzleti vállalkozások a legbonyolultabbak. Bizonyos szabályokat be kell tartania, ha ilyen típusú üzleti struktúrája van, bár minden tulajdonos védve van a személyes felelősségtől, ha a vállalat csődbe megy.

Határozza meg a marketinget

Fontos annak eldöntése, hogy miként fogja piacra dobni a vállalkozását, mielőtt IT-vállalatot alapítana.

"Jó lehetőség az informatikai vállalat hírének megismerésére, ha felveszi a kapcsolatot a helyi Kereskedelmi Kamarával, és eljut az esetleges rendezvényeikre" - mondta Davis. "Egy másik potenciálisan hasznos megoldás az, hogy csatlakozunk a vezetőorientált hálózati csoportokhoz."

További jó gyakorlat a vállalat összehangolása más vállalkozásokkal, és hozzátette: "Például, ha Ön általános informatikai vállalat, akkor érdemes kapcsolatot kialakítania olyan szakosodott vállalatokkal, mint például a felhőalapú számítástechnika és az adatok helyreállítása."

Szerezze be a szükséges tanúsítványokat

Létfontosságú, hogy cége tanúsított legyen abban az iparágban vagy iparágakban, amelyeken dolgozik. Például, ha kiberbiztonságban van, akkor megfelelő tanúsítványokra lesz szüksége. Ugyanez vonatkozik a kábelezésre is.

Ha informatikai vállalata általános, valószínűleg több tanúsításra lesz szüksége. Általában megköveteli, hogy tanúsítvánnyal rendelkezzen az eladott és telepített termékekben. Míg a vállalkozás megnyitása után megszerezheti a tanúsítványt, érdemes minél gyorsabban megszerezni a tanúsítványt. Nem szeretne lemaradni egy munkáról, mert nincs igazolása.

Vásárlás szükséges biztosítási fedezet

Ebben a korban fontos, hogy rendelkezzen a szükséges biztosítási fedezettel.

"Az alkalmazottaim csak akkor tudnak belépni egy vállalat bejárati ajtaján, ha bebizonyítják az általános felelősség és a munkavállalók kártérítési biztosításának igazolását" - mondta Davis.

Még akkor is, ha egy vállalat nem igényel bizonyítékot, a megfelelő biztosítás mégis megvédi Önt és vállalkozását. Szükség lehet egyéb fedezetre: kereskedelmi tulajdon, autó, számítógépes / adatmegsértési és üzleti megszakítási biztosítás. Ezenkívül megkövetelheti az Ön által használt alvállalkozók megfelelő biztosítását.

Rendszerek fejlesztése

Indítsa el cégét szilárd alapon, kezdettől fogva rendszereket fejlesztve. Számviteli szoftver segítségével rögzítse az összes értékesítést és kiadást. Alkalmazzon időkövető szoftvert annak biztosítására, hogy az összes számlázható órát rögzítse, valamint egy jó számlázási rendszert annak biztosításához, hogy az összes ledolgozott óráért fizetést kapjon. Ez segít abban, hogy nyereséges maradjon.

Gondoskodjon arról is, hogy bizalmas adatokat, például vásárlói és tulajdonosi információkat biztonságos digitális helyen tároljon.