A basszus beállítása a számítógépen

Függetlenül attól, hogy milyen hangszórókat csatlakoztatott az irodában lévő számítógépekhez, a Windows Hangerő-vezérlő segédprogramjával állíthatja be a hangerőt és finomhangolhatja az egyéb hangbeállításokat. Számos hangkártya lehetővé teszi a mélyhang beállításának beállítását is, bár ezt a beállítást a hangszórókon is beállíthatja.

1

Kattintson a jobb gombbal a "Hangerő szabályozás" ikonra a tálcán, majd kattintson a "Lejátszó eszközök" elemre.

2

Kattintson a jobb gombbal a „Hangszórók” ikonra a lejátszási eszközök listájában. Kattintson a "Tulajdonságok" elemre. Ha számítógépének több hangeszköze van, más hasonló ikonokat is láthat. Kattintson a jobb gombbal arra, amelyet a számítógépe jelenleg használ. Ezt "Alapértelmezett eszköz" címkével látja el.

3

Keresse meg a "Hangszórók tulajdonságai" oldal egyes füles szakaszait egy olyan beállítással, amely lehetővé teszi a mélyhang beállítását. Sok hangkártya biztosítja a beállításokat a "Bass Boost" és a "Bass Balance" megváltoztatásához. Ezek a beállítások gyakran megtalálhatók a „Javítások” lapon.

4

Nyissa meg a hangkártya kezelőpaneljét, ha nem találja a mélyhang-beállítást a Windows Hangerő-vezérlő segédprogramban. A hangkártya kezelőpanelje általában a tálcán lévő ikonon keresztül is elérhető. Például, ha a számítógépén Realtek integrált hangkártya van, ami meglehetősen gyakori, kattintson a jobb gombbal a tálcán található "Realtek HD Control Panel" ikonra, majd kattintson a "Sound Manager" gombra. A mélyhang-beállításokat az "Audio Effects" oldalon állíthatja be.