Hogyan javítsuk ki az iPhone 4S-t, amikor azt mondja, hogy csatlakozzon az iTunes-hoz

Abban az esetben, ha iPhone-ja elakadt egy „Csatlakozás az iTunes-hoz” feliratú képernyőn, csatlakoztatnia kell a telefonját a számítógép iTunes-jához, és vissza kell állítania a gyári beállításokat. Ez a folyamat törli az összes adatot az iPhone készülékén, de visszaállíthatja az adatokat a legutóbbi iTunes vagy iCloud biztonsági mentésből, amint a gyári visszaállítás befejeződött. Így helyreáll az összes vállalati és ügyfél-kapcsolat, valamint az e-mail és a telefonra mentett fájlok.

1

Töltse le és telepítse az iTunes legújabb verzióját a számítógépére, ha még nincs telepítve vagy frissítve.

2

Indítsa el az iTunes alkalmazást, és csatlakoztassa iPhone készülékét a számítógéphez az USB-kábel segítségével.

3

A megjelenő riasztási ablakban kattintson az "OK" gombra, amely arról tájékoztatja, hogy az iTunes helyreállítási módban észlelt egy iPhone-t.

4

Kattintson az iPhone nevére az iTunes alkalmazásban. Kattintson az Összegzés fülre, és kattintson az "iPhone visszaállítása" gombra.

5.

Kattintson a "Visszaállítás" gombra a riasztási ablakban, amely arra figyelmeztet, hogy az iPhone visszaállításával minden adat törlődik. Visszaállíthatja adatait a visszaállítási folyamat után az egyik legutóbbi biztonsági mentésből. Ez a folyamat eltarthat egy ideig, főleg azért, mert az iPhone szoftverképe nagy, és le kell töltenie az Apple szervereiről. Ez az internetkapcsolat sebességétől függően egy vagy több órát is igénybe vehet, de a folyamatjelző sáv jelzi a várakozás állapotát.

6.

A helyreállítási folyamat végén kattintson az "OK" gombra a riasztási ablakban.

7

Válasszon egy biztonsági másolat fájlt a "Visszaállítás ebből a biztonsági másolatból" legördülő listából, majd kattintson a "Folytatás" gombra az adatok iTunes-biztonsági mentésből történő helyreállításához. Opcionálisan visszaállíthat egy iCloud biztonsági mentésből közvetlenül az iPhone készülékéről.