Hogyan lehet megtalálni azt a bruttó nyereség százalékot, amely kapcsolatot mutat a bevételekkel

A bruttó profit százalék a vállalat bevételeinek és az eladott áruk költségeinek kapcsolatát mutatja. A százalék azt mutatja, hogy a társaság dollárenként mekkora centet tart meg minden egyes dollár bevételből. Például, ha a vállalat bruttó profitszázaléka 26 százalék, az azt jelenti, hogy minden dollár bevétel 26 centje megegyezik a nyereséggel. Összehasonlíthatja vállalatának bruttó profit százalékát ugyanazon iparágban vagy a korábbi években szereplő másokkal.

1

A bruttó nyereség megállapításához vonja le a vállalat által eladott áruk költségét az eladások teljes bevételéből. Például, ha vállalata 4,6 millió dollár bevételt hoz az áruk eladásából, amelyekért 3,3 millió dollárt fizetett, akkor a cég bruttó nyeresége 1,3 millió dollár.

2

Ossza meg bruttó nyereségét a vállalat által értékesített áruk összköltségével. Ebben a példában ossza el 1,3 millió dollárt 3,3 millió dollárral, hogy 0,3939-t kapjon.

3

Szorozza meg az eredményt 100-zal, hogy az eredményt a bruttó nyereség százalékára konvertálja. Ebben a példában szorozva 0,3939-et 100-zal keresse meg a bruttó profit százalékos arányát 39,39 százalékkal.