Hogyan formázzunk át egy Asus laptopot

Az Asus laptopok tartalmazzák a merevlemez rejtett partíciójára telepített helyreállítási szoftvert, amellyel rendszerhiba esetén a Windows újratelepíthető. A szoftver segítségével törölheti az összes adatot a meghajtóról, és visszaállíthatja a laptop gyári alapértelmezett állapotát. Ha számítógépe a szokásosnál lassabban működik, vírusokat tartalmaz vagy számos hibát jelenít meg, akkor újraformázhatja vagy törölheti a meghajtó tartalmát, és újrakezdheti. A folytatás előtt vigye át az üzleti tevékenységgel kapcsolatos fontos fájlokat egy másik tárolóeszközre, mivel a folyamat eltávolítja az összes régi fájlt a meghajtóról.

1

Kapcsolja be vagy indítsa újra a számítógépet, és nyomja meg az "F9" billentyűt, amikor megjelenik a rendszerindítási képernyő. Ha túl sokáig vár, és megjelenik a Windows logó, ismételje meg a folyamatot.

2

Ellenőrizze, hogy a "Windows telepítő [EMS engedélyezve]" lehetőség van-e kiválasztva. A folytatáshoz nyomja meg az "Enter" gombot.

3

Válassza ki a nyelvet a legördülő menüből, majd kattintson a "Tovább" gombra.

4

Olvassa el az Előtöltési varázsló üzeneteit, kattintson a "Tovább" gombra, majd a "Windows helyreállítása teljes HD-re" vagy "A Windows helyreállítása HD-re két partícióval" gombra. Kattintson ismét a "Tovább" gombra.

5.

Kövesse a fennmaradó utasításokat a merevlemez újraformázásához és a Windows újratelepítéséhez a laptophoz.