E-mail cím megkeresése Facebook azonosító alapján

Mivel világszerte több milliárd ember használja a Facebookot közösségi hálózati eszközként, ez egy nagyon remek módszer arra, hogy kapcsolatot tartson barátaival, üzleti partnereivel, ügyfeleivel és ismerőseivel. Vannak azonban esetek, amikor érdemes közvetlenül kapcsolatba lépnie egy Facebook-felhasználóval információkért termék vagy szolgáltatás felajánlásáért, esetleges bérleti díjként vagy számos egyéb okból. Egy időben a Facebook felajánlotta saját e-mail szolgáltatását (facebook.com e-mail azonosítót adott a felhasználóknak), de ezt a szolgáltatást megszüntették. Lehet, hogy felkutatja a felhasználó jelenlegi e-mail címét, de ha nem, akkor megpróbálhatja a Facebookon keresztül kapcsolatba lépni velük.

Keressen egy e-mail címet a Facebookon

Miután bejelentkezett Facebook-fiókjába, lépjen annak a személynek az oldalára, akivel kapcsolatba szeretne lépni. Ha egy adott személy nevére kattint, akkor a profiloldal megtalálható, ha az jelenleg látható a közelmúltban kapott bejegyzésekben. Ha nem, írja be a személy nevét a Facebook keresőmezőjébe az oldal teteje közelében, majd kattintson a megfelelő fiókra a keresési eredmények között.

A profil elérése után kattintson a "Névjegy" fülre, és tanulmányozza át a látható információkat. Sok felhasználó feltünteti e-mail címét a nyilvános profilban, így azonnal megtalálhatja. Ha nem, akkor más információk, például városuk vagy munkahelyük, más módon segíthetnek az e-mail cím megtalálásában.

Használja a Facebook Messengert

A profil oldalon is észrevesz egy Üzenet ikont. Kattintson rá, hogy jegyzetet küldjön a Facebook Messengeren keresztül, egy SMS azonnali üzenetküldő szolgáltatáson keresztül, amely valami mini-e-mail szolgáltatás.

Nem kell navigálnia a profiloldalra, hogy üzenetet küldjön a felhasználónak. Vigye a kurzort a személy kiemelt nevére a Facebook-hírcsatornájában. Egy pillanat múlva megnyílik egy opciómező, amely lehetőséget ad azonnali üzenet küldésére.

Próbálja ki a People Search szolgáltatást

Sztrájkol a Facebookon? Az interneten sokféle emberkereső szolgáltatás található. Ha a személy neve kéznél van, és kiegészítő információkkal, például lakóhelyével rendelkezik, egyszerű kereséssel megtalálhatja az e-mail címet. Próbálja ki a Pipl-t, kezdőknek. (Amíg ott vagy, keresd meg a nevedet. Lehet, hogy meglepődsz, hogy mennyi fordul elő) Az Intelius, amely szerény díjat számít fel, egy másik hasznos forrás.

Tipp

A Facebook az adatvédelmi lehetőségek széles skáláját kínálja a felhasználóknak, így nem mindig tekinthet meg felhasználói profilt vagy kommunikálhat a Messengeren keresztül, bármennyire is szeretné.