Mit jelent, ha az Internet Explorer bezár és nem marad nyitva?

Ha az Internet Explorer következetesen összeomlik, ez rosszindulatú program fertőzést vagy a böngésző beállításainak problémáját jelezheti. Ha nem a közelmúltban frissítette a böngészőt, előfordulhat, hogy az Internet Explorer inkompatibilis protokollokkal próbálja meg elérni a webhelyeket. Az Internet Explorer kiegészítői szintén ütközhetnek a böngésző beállításával, csakúgy, mint az Internet Explorer szoftveres megjelenítési beállításai.

Alacsony memória

A Microsoft azt javasolja, hogy az Internet Explorer hibaelhárítása előtt indítsa újra a számítógépet a memória törléséhez. Előfordulhat, hogy számítógépe nem rendelkezik memóriával több program futtatásához, és az alacsony memória vagy a sérült rendszerfájlok megakadályozhatják az Internet Explorer megnyitását. Indítsa újra a számítógépet, és csak a Internet Explorer programot nyissa meg a böngészés újbóli teszteléséhez.

Régi szoftver

Az illesztőprogramok, azok a szoftverek, amelyek lehetővé teszik az Internet Explorer számára a különböző funkciók végrehajtását, megrongálódhatnak, és összeomolhatnak. A régi szöveges fájlok lelassíthatják a böngészőt vagy zavarhatják más funkciókat. Mindig futtassa az Internet Explorer legújabb verzióját. Látogasson el az Internet Explorer letöltési oldalára (link a forrásokban), hogy megbizonyosodjon arról, hogy a legújabb kompatibilis verziót futtatja. Ha nem, töltse le a legújabb verziót, és kövesse a képernyőn megjelenő telepítési utasításokat.

Ha a legújabb verziót futtatja, futtassa a Windows Update szoftvert a legfrissebb frissítések telepítéséhez, ha ellop a képernyő jobb oldalán, és rákattint a "Keresés" gombra. Írja be az "Update" (idézőjelek nélkül) kifejezést a keresőmezőbe. Kattintson a "Beállítások", majd a "Frissítések keresése" elemre. Kövesse az utasításokat a Windows frissítések letöltéséhez és telepítéséhez.

Böngésző kiegészítők

A kiegészítők olyan szoftverek, amelyek lehetővé teszik különféle online funkciók végrehajtását, például játékokat vagy videók megtekintését. Régi vagy sérült kiegészítők az Internet Explorer lelassulását vagy összeomlását okozhatják, különösen akkor, ha egyszerre több is fut. Kattintson a lánckerék ikonra és a "Bővítmények kezelése" gombra annak ellenőrzéséhez, hogy a kiegészítők összeomlanak-e az Internet Explorer böngészőben. Kattintson a menü Megjelenítés részében található "Minden kiegészítő" lehetőségre. Kattintson az egyes kiegészítőkre, válassza a „Letiltás” lehetőséget, majd indítsa újra az Internet Explorert. Engedélyezze egyszerre egy bővítményt, hogy lássa, melyik okozza az összeomlást.

Hardveres gyorsítás

A hardveres gyorsítás olyan folyamat, amelynek során az Internet Explorer hozzáfér a számítógép grafikus processzorához vagy GPU-jához, hogy felgyorsítsa a grafikák betöltését. Például használhatja a GPU-t, amikor videojátékokat játszik vagy online streaming videót néz. Ez azonban megjelenítési problémákat is okozhat, és az Internet Explorer összeomlását okozhatja. A hardveres gyorsítás kikapcsolásához kattintson a lánckerék ikonjára, és válassza az "Internetbeállítások" lehetőséget. Kattintson a „Speciális” panelre, és válassza a „Szoftveres megjelenítés használata a GPU-megjelenítés helyett” lehetőséget. Kattintson az "OK" gombra, és indítsa újra az Internet Explorert.

Rosszindulatú

Rosszindulatú szoftverek okozhatják az Internet Explorer váratlan összeomlását vagy ismételt összeomlását. A rosszindulatú programokat gyakran telepítik a számítógépre a többi normál fájl között. Vizsgálja meg számítógépét vírusirtó szoftverrel a rosszindulatú programok eltávolításához, mivel ez nagyobb problémákat okozhat az operációs rendszerben. Bár más megoldások, például az Internet Explorer legújabb verziójára való frissítés megoldhatták az összeomló problémákat, a legbiztonságosabb mindenképpen vírusirtó szoftvereket futtatni, hogy a rendszerben ne legyen rosszindulatú program.