A fő szolgáltatási megállapodás meghatározása

Amikor a szolgáltatásokat tárgyalja egy ügyféllel vagy szállítóval, a folyamat eltarthat egy idő alatt, és egy olyan szerződésben érheti el, amely meghatározza az összes aláíró kötelezettségeit és követelményeit. Ha mindkét fél ismételten ugyanazon szolgáltatásra szerződik egymással, akkor mindketten felfedezhetik, hogy bár a tárgyalások ugyanannyi időt vesznek igénybe, a feltételek többsége ugyanaz marad. Minden fél csökkentheti az időt és a részvételt azáltal, hogy először a fő szolgáltatási megállapodásra köt.

Definíciók

A szolgáltatói megállapodás olyan szerződés, amely az aláíró felek között a legtöbbet, de nem minden feltételt megfogalmaz. Célja a jövőbeli szerződések felgyorsítása és egyszerűsítése. A kezdeti időigényes tárgyalás egyszer, az elején megtörténik. A jövőbeni megállapodásoknak meg kell határozniuk a szerződés különbségeit, és csak beszerzési megrendelést igényelhetnek. Az MSA-k az informatikában, a szakszervezeti tárgyalásokban, a kormányzati szerződésekben és a hosszú távú ügyfél / eladó kapcsolatokban gyakoriak. Hatással lehetnek egy széles területre, például az országra vagy egy államra, a részhalmazokról helyi szinten tárgyalnak.

Közös feltételek

A szolgáltatási szerződések általában meghatározzák a fizetési feltételeket, a szállítási követelményeket, a szellemi tulajdonjogokat, a szavatosságokat, korlátozásokat, a vitarendezéseket, a titoktartási és a munkavégzési normákat. Például az MSA meg tudja határozni, hogy kinek van végső tulajdonosa az új fejlesztéseknek, hogy az új felfedezésekből származó termékek után jár-e jogdíj, és kinek és hogyan terjeszthető az információ a titoktartási megállapodások megsértése nélkül. Egy másik fontos kikötés magában foglalja a kártalanítást vagy azt, hogy a kockázat hogyan oszlik meg az összes aláíró között, ha valamelyik felet egy külső szervezet pereli. Lehet, hogy kitér arra, hogy minden fél felelős-e az ügyvédi díjakért, vagy mindenkinek be kell tartania a viták rendezésének alternatív módszereit.

Részletek

Az MSA-val szembeni különbségeket úgy határozhatja meg, hogy minden új szerződésnél vagy megrendelésnél megemlít további részleteket. Ezek a sajátosságok általában munkarendeket foglalnak magukban, amelyek a helyi munkakörülményektől függenek; árképzés, amelyet befolyásol a megélhetési költség a szerződés szerinti területen; és a helyi piacokon elérhető anyagok. Például az MSA előírhatja, hogy havonta egyszer szervizelje az ügyfél számítógépét, és meghatározza, hogy milyen típusú szolgáltatásokat nyújt, milyen garanciákat és elérhetőségeket ad meg. Ügyfele havi megrendelésében ezután megadhatja a szervizelés pontos dátumát, valamint a folyamat befejezéséhez szükséges kellékek költségeit.

Tárgyalások

Az ilyen megállapodások nulláról történő tárgyalása ügyvédekkel és sok idővel és pénzzel járhat, amelyet sem Ön, sem a másik fél nem akar költeni. A folyamat rövidítésének egyik módja az, hogy bármelyik fél megad egy korábban megtárgyalt megállapodást, amely szükség szerint módosítható. Ez a módszer ugyan időt takarít meg, de előnyt jelenthet az eredeti megállapodást szállító fél számára. Tisztességesebb módszer egy objektív sablonnal kezdeni, amelyet mindkét fél együtt módosíthat. Az ilyen sablonok megvásárolhatók az irodaszerek kiskereskedőiben vagy online.