A merevlemez particionálása

Ha vállalkozása számítógépeinek átformázására, eladására vagy újrahasznosítására készül, akkor tegyen egy pontot az eszközök merevlemezének felosztásáról. Bár úgy tűnhet, hogy ez egy olyan feladat, amelyet a legjobban a technikai hozzáértésű alkalmazottakra ruháznak át, a számítógép merevlemezének kiküszöbölése olyan feladat, amelyet még a technológiai kihívásokkal küzdő emberek is sikeresen elvégezhetnek. Tehát, ha készen áll a vállalat bármely számítógépének merevlemezének teljes megtisztítására, ne habozzon szétválasztani őket.

1

Kattintson a Windows "Start" gombjára, írja be a "compmgmt.msc" szót a Keresés mezőbe, és nyomja meg az "Enter" billentyűt a Computer Management segédprogram megnyitásához.

2

Kattintson a "Lemezkezelés" elemre a bal oldali ablaktáblán a számítógép merevlemezeinek listájának megtekintéséhez.

3

Böngésszen a listában. Kattintson a jobb gombbal arra a meghajtóra, amelyet szét akar választani.

4

Válassza a legördülő menü "Partíció törlése" parancsát. Megjelenik egy megerősítő mező, amely tájékoztatja Önt arról, hogy a meghajtón minden adat elvész, ha folytatja.

5.

Kattintson az "OK" gombra annak megerősítéséhez, hogy szét szeretné választani a meghajtót. A folyamat időtartama függ a meghajtó méretétől és a megtisztított adatok mennyiségétől.