A Windows XP SP3 javítása

A Windows Vista és a Windows 7 DVD-k Rendszer-helyreállítási opciókkal vannak ellátva, amelyek az operációs rendszer visszaállításához használt átfogó helyreállítási eszközök. Noha a Windows XP SP3 CD nem ugyanazt a funkciót kínálja, a felhasználók számára számos lehetőséget kínál az operációs rendszer kijavítására fájl sérülés esetén. A rendszergazdák helyreállíthatják a Windows rendszert egy javítási telepítéssel, amely újratelepíti az operációs rendszert anélkül, hogy bármilyen más adatot törölne a merevlemezről - ezáltal biztonságban tartja az üzleti fájlokat -, vagy futtathatják a sérült rendszerfájlokat helyettesítő beépített eszközt a System File Checker programot.

Javítás Telepítés

1

Helyezze be a Windows XP SP3 CD-lemezt a lemezmeghajtóba. Indítsa újra a számítógépet.

2

Nyomjon meg egy billentyűt a billentyűzeten, amikor a képernyőn megjelenik a "Bármelyik gomb megnyomásával indítható CD-ről" üzenet.

3

A folytatáshoz nyomja meg újra az „Enter” gombot. Olvassa el a Windows XP licencszerződését.

4

Nyomja meg az "F8" gombot a feltételek elfogadásához. A kurzor billentyűivel válassza ki a Windows XP telepítését a listából, ha van ilyen.

5.

Nyomja meg az "R" gombot az operációs rendszer újratelepítéséhez. A telepítés után kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a Windows XP SP3 telepítéséhez.

Rendszerfájl-ellenőrző

1

Nyomja meg a "Windows-R" gombot a Futtatás megnyitásához, vagy kattintson a Start gombra, majd a "Futtatás" gombra.

2

Írja be a "cmd" vagy a "cmd.exe" szót a párbeszédpanelbe. Nyomja meg az "Enter" gombot, vagy kattintson az "OK" gombra a Parancssor elindításához.

3

Gépelje be az "sfc / scannow" vagy az "sfc.exe / scannow" szót, majd nyomja meg az "Enter" gombot a rendszerfájlok hibamentességének ellenőrzéséhez.

4

Ha kéri, helyezze be a Windows XP SP3 CD-t a lemezmeghajtóba, és a sérült fájlok cseréjéhez kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.