Dal szerkesztése a Windows Media Player segítségével

Szüksége lehet egy hangszerkesztőre az audiofájlok vágásához, de a dalok médiainformációit a Windows Media Player segítségével szerkesztheti. Hiányozhatnak vagy helytelenek a médiaadatok, amelyek a számok előadóinak nevét, a dal címét és más entitásokat tartalmaznak. Ez akkor fordulhat elő, ha harmadik féltől származó szoftvert használ CD-sávok másolásához ahelyett, hogy a feladat végrehajtásához a Windows Media Playert használja. Ha üzleti számítógépei dalokat és más médiafájlokat tartalmaznak, akkor a Windows Media Player segítségével automatikusan vagy manuálisan szerkesztheti azokat.

Dalok automatikus szerkesztése

1

Indítsa el a Windows Media Player alkalmazást, és kattintson a "Váltás könyvtárba" gombra, ha a lejátszó Most játszott módban van. Ez a mód megjeleníti a médiatár elemeit.

2

Kattintson a jobb gombbal egy dalra, amelynek médiainformációit szerkeszteni szeretné, majd kattintson az "Albuminformációk keresése" gombra. A Windows Media Player online keres albumokat, amelyek tartalmazzák a dalodat, és megjeleníti az albumok listáját a keresési eredmények listájában.

3

Kattintson az albumra, amely megfelel a dalának, majd kattintson a "Tovább" gombra az album adatait megjelenítő megerősítő ablak megtekintéséhez.

4

Ellenőrizze az információkat, hogy ellenőrizze, hogy leírják-e a dalát. Ha az információk helytelenek, kattintson a "Vissza" gombra a keresési eredményekhez való visszatéréshez, kattintson egy másik albumra, majd a "Tovább" gombra kattintva térjen vissza a megerősítő ablakhoz és tekintse meg az album adatait.

Dalok kézi szerkesztése

1

Kattintson duplán egy szerkeszteni kívánt dalra. A Windows Media Player egy táblázatot jelenít meg, amely olyan oszlopokat tartalmaz, mint a Hossz, Hozzájáruló előadó, Műfaj és Kiadás éve.

2

Kattintson a jobb gombbal egy értékre egy szerkeszteni kívánt oszlopban, majd kattintson a "Szerkesztés" gombra. Például, ha meg akarja változtatni a dalt tartalmazó album nevét, kattintson a jobb gombbal a meglévő névre az Album oszlopban, majd kattintson a "Szerkesztés" gombra a szövegmező megjelenítéséhez.

3

Írjon be egy új értéket a mezőbe, amely az oszlop értékére kattintás után jelenik meg. Ismételje meg ezt a folyamatot minden frissíteni kívánt oszlopnál.