Hogyan írjuk be a hagyományos kínai nyelvet egy billentyűzetre

Vállalkozásának tengerentúli kiterjesztése az elkerülhetetlen nyelvi korlátok megkerülését jelenti. Ha kísérteties kínai karaktereket ad hozzá, amikor leveleket küld Kínába, ez megmutatja a kultúra iránti tiszteletét és javíthatja az üzleti kapcsolatokat. A kínai karaktereket vagy hanzi-kat régebbi, hagyományos karakterekre és újabb, egyszerűsített karakterekre tagolják. Kína szárazföldének délkeleti részén és Hongkongban az emberek még mindig rendszeresen használnak hagyományos karaktereket, így ez jó lehetőség, amikor e területek üzleti kapcsolataival kommunikálnak. A Windows 7 lehetővé teszi a hagyományos karakterkészlet hozzáadását, így ezeket a karaktereket a fonetikus helyesírás vagy a pinyin beírásával adhatja meg.

1

Kattintson a "Start | Vezérlőpult | Óra, nyelv és régió | Régió és nyelv" gombra.

2

Kattintson a "Billentyűzetek és nyelvek" fülre, majd a "Billentyűzetek módosítása" gombra.

3

Kattintson az Általános fülre az "Hozzáadás" gombra.

4

Kattintson duplán a "Kínai (hagyományos, Tajvan)", majd a "Billentyűzet" elemre.

5.

Jelölje be a "Kínai (hagyományos) - Új fonetikus" elemet, majd kattintson az "OK" gombra.

6.

Kattintson a telepített szolgáltatások listájáról a "Kínai (hagyományos) - új fonetikus" elemre, majd válassza a "Tulajdonságok" lehetőséget.

7

Kattintson a "Billentyűzet" fülre, és válassza a "HanYu Pinyin" lehetőséget a felső legördülő menüből. Kattintson az "OK" gombra.

8.

Kattintson az "Apply" gombra, majd az "OK" gombra.

9.

Nyisson meg egy támogatott szöveges alkalmazást, például Word, Jegyzettömb, WordPad vagy egy internetes böngészőt.

10.

Kattintson a Windows 7 értesítési területének bal oldalán található „EN” gombra, majd válassza a „Kínai (hagyományos, Tajvan)” lehetőséget.

11.

Írja be az első pinyin szótagot, például a "han" szót a "hanzi" begépeléséhez, majd nyomja meg a szóközt. A Windows 7 belép a legjobban kitalált megoldásba, de ha ez helytelen, módosíthatja.

12.

A lefelé mutató nyíl segítségével jelölje ki a kívánt karaktert, majd nyomja meg az "Enter" gombot a korábban bevitt karakter megváltoztatásához.