Partnerségi nyereségmegosztási megállapodások

A partnerségbe lépés előtt létre kell hoznia írásbeli szerződéseket, amelyek lefedik az Ön megállapodásait. A nyereségmegosztási megállapodás általában kifejezi a nyereség felosztásához használt arányt, valamint azt, hogy hogyan osztja el a veszteségeket. Az arányokat meghatározhatja az egyes partnerek által a vállalkozásba fektetett befektetések összege, vagy lehet olyan megállapodása, amely csak a nyereséget osztja fel, így Ön a veszteségekért vállalhatja a találatot. Partnerség azonban nem létezik, ha nem osztja meg a nyereséget.

A nyereség és veszteség felosztásának arányai

A nyereséget és a veszteséget bármilyen módon feloszthatja. A fontos kérdés az, hogy minden partner megállapodjon az arányokban, és aláírja az erről szóló szerződést. Az egyetlen fontos részlet, amelyet szem előtt kell tartani, hogy összeadva az összes adag 100 százalékkal megegyezik.

Például, ha három partnered van, akkor a nyereség felét nem veheted fel. Ha egyenletesen oszlik fel, akkor mindegyik 33,3 százalékot vállalna. Talán te fektettél be a legtöbbet és tervezed a cég vezetését; feloszthatja a nyereséget, így 50 százalékot kap, és minden partner 25 százalékot vesz fel.

A vállalkozás működtetésének szabályai

A nyereségmegosztási megállapodásnak meg kell határoznia a részvénytőke-befizetéseket, ha az üzletet kezeli. Például elfogadhatja az alapfizetést, és a kifizetés után kiszámíthatja a nyereséget. Ki kell írni a nyereségrészesedési megállapodás egyéb szabályait, amelyek tartalmazhatnak olyan szakaszt, amely kizárja, hogy egyetlen partner is kölcsönöket nyújtson a nyereségből vagy egyéb kiadásokat teljes partneri beleegyezés nélkül. A nyereségmegosztási megállapodásba bele kell foglalni azokat a feltételeket is, amelyek a partnerség megszűnését írják le.

Helyesen hivatkoznak az érintett felekre

A nyereségmegosztási megállapodásnak minden érintett felet meg kell jelölnie név és cím alapján a szerződés tetején. A megállapodás elején meg kell írnia a létrehozott vállalkozás nevét, valamint a vállalkozás célját. Adja meg a megállapodás létrejöttének dátumát, valamint azt, hogy várhatóan mennyi ideig fog tartani. Hivatkozni kell arra, hogy a nyereség milyen számlákon kerül elhelyezésre, és mikor történik a nyereség kifizetése.

A partnerek tevékenységének korlátozása

A nyereségmegosztási megállapodás általában korlátozásokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy az egyes partnerek mit tehetnek a vállalat erőforrásaival. Meghatározza azokat a lépéseket is, amelyeket meg kell tennie abban az esetben, ha az egyik partner meghal. Például beírhatja a megállapodásba, hogy a fennmaradó partnereknek első lehetőségük van a vállalkozás fennmaradó részét az elhunyt partner hagyatékából kivásárolni. A megállapodásban korlátokat szabhat a hagyatékra, amelyek korlátozzák a birtok részvételét a vállalkozásban.

Alternatív megoldásként korlátozásokat is előírhat arra vonatkozóan, hogy a fennmaradó partner hogyan számolja fel az üzletet és hogyan osztja szét a nyereséget. A megállapodás fő célja az eredeti szerződés minden lehetséges forgatókönyvének lefedése a viták elkerülése és a zökkenőmentes működés érdekében.