Miért nem jelennek meg az alkalmazásaim az iTunes-ban?

Számos probléma miatt előfordulhat, hogy alkalmazásai nem jelennek meg az iTunes alkalmazásban, és ezek elterjedtek minden iOS-eszközön, beleértve az iPhone-t, az iPad-et és az iPod touch-ot is. A hibaelhárítási lépések is megegyeznek, így alkalmazhatja őket, függetlenül attól, hogy milyen eszközzel rendelkezik. Néha nem az eszköz okozza a problémát, hanem maga az iTunes szoftver.

iTunes szoftver

Töltse le a számítógépére telepített iTunes szoftver legújabb verzióját. Amikor egy verzió elavult, konfliktust okozhat egy iOS-eszközzel, különösen akkor, ha ismert hibát tapasztal, amelyet az újabb verzióval javítottak. A szoftvert úgy frissítheti, hogy elindítja az iTunes alkalmazást, majd a „Súgó” menüre és a „Frissítések keresése” lehetőségre kattint. Ha van új verzió, a rendszer kéri a frissítést.

iOS firmware

Előfordulhat, hogy az iOS firmware miatt alkalmazásai nem jelennek meg az iTunes alkalmazásban. A firmware az iTunes szoftverrel együttműködve továbbítja a zenét, alkalmazásokat és egyéb vásárlásokat az eszközről a személyi számítógépre. Az Apple rendszeresen frissíti az iOS firmware-t új funkciókkal a rendszer teljesítményének javítása és az ismert vagy jelentett műszaki problémák kijavítása érdekében.

Vásárlások letöltése

Az iTunes szoftver lehetővé teszi a korábbi vásárlások letöltését, amely ingyenes és fizetős alkalmazásokat is tartalmaz. A korábbi vásárlások letöltéséhez indítsa el az iTunes alkalmazást, lépjen a bal oldali oszlop "iTunes Store" szakaszához, és kattintson a bolt jobb oldalán található "Vásárolt" linkre. Kattintson a következő oldalon az „Alkalmazások” fülre, majd kattintson a letöltés ikonra. Lehet, hogy meg kell adnia Apple azonosítóját és jelszavát, ha még nem jelentkezett be a hitelesítő adatokkal.

Jailbroken

Ha börtönben tört iPhone, iPad vagy iPod touch készüléke van, akkor telepítenie kell egy speciális alkalmazást az eszközre. Ezen alkalmazás nélkül a Cydia áruházból vagy az Installous alkalmazásból beszerzett alkalmazásai nem jelennek meg az iTunes alkalmazásban. A szükséges alkalmazás neve "AppSync", és csak a Cydia áruházon keresztül érhető el. Győződjön meg arról, hogy az iOS firmware-jének megfelelő verziót töltötte le. Például, ha telepítve van az iOS 5, akkor meg kell ragadnia az „AppSync for iOS 5.0+” -t a Cydia alkalmazásban.