Hogy nem működik a hang a YouTube-on?

A YouTube a világ egyik legnagyobb videomegosztó hálózata, és kiváló erőforrás az üzleti élet számára, akár videókat néz, hogy megismerje az internetes hirdetések csínját-bínját, vagy pedig videókat posztol a márka fejlesztése érdekében. A hangproblémák azonban hamar elkeserítővé tehetik tapasztalatait. A rendszer hangerőszabályzóinak és a biztonsági szoftverbeállítások ellenőrzése gyakran megoldhatja ezeket a problémákat.

Hangerő-szabályozók

A YouTube hangproblémáinak okának meghatározásának első lépése magában foglalja a YouTube videolejátszót. Ha a lejátszón a hangerő ikon fölött "X" jelenik meg, a hang elnémul. A hangerő ikonra kattintva és a csúszkát jobbra húzva automatikusan megnő a hangerő. Még akkor is, ha a lejátszó hangereje teljesen fel van kapcsolva, a hang nem jön ki a hangszórókból, ha a számítógépes rendszer hangerejét teljesen lecsökkentik, vagy ha egy külső hangszórórendszert kikapcsolnak vagy elnémítják. Ellenőrizze a rendszer hangbeállításait, ha nem hallja a hangot egy YouTube-videón. Ha külső hangsugárzót vagy hangszórórendszert használ, ellenőrizze az eszköz hangerejét, és állítsa be ennek megfelelően.

Böngészőproblémák

A hangzással kapcsolatos problémákat az Ön által használt webböngésző is okozhatja. Ha a böngésző összeomlik és leáll a normális működésével, vagy ha hirtelen hibát ütközik a telepített bővítményekkel és bővítményekkel, akkor valószínűleg a YouTube hangproblémái alakulnak ki. A böngésző újraindítása és a YouTube-videó újratöltése gyors módja a hangprobléma megoldásának. Ha azonban az audio problémák továbbra is fennállnak, akkor a böngészési előzmények és a gyorsítótár törlése is változást hozhat. A böngésző frissítése, amikor frissítés elérhető, szintén javítja a video- és hangfolyamot; a frissített szoftver általában javításokat és új eszközöket tartalmaz a teljesítmény növelése érdekében.

Adobe Flash player

Az Adobe Flash Player az a plugin, amelyet a webböngészők a YouTube videók streameléséhez használnak. Ha a beépülő modul sérült vagy elavult, akkor valószínűleg a YouTube hangproblémáiba ütközik, és a videók szaggatottnak tűnhetnek, ha valóban sikerül lejátszani őket. Bizonyos esetekben Flash Player hiba léphet fel a YouTube videólejátszóban, ha a webhely nem tud videót lejátszani. A probléma megoldásához távolítsa el az Adobe Flash Player régi verzióját a Vezérlőpult "Programok és szolgáltatások" segítségével, majd telepítse a bővítmény legújabb verzióját (lásd a Források linket).

Biztonsági szoftver

Bizonyos esetekben a biztonsági szoftverek, például a víruskereső programok és a tűzfalak zavarhatják a Flash-tartalmat, ami a YouTube hangproblémáihoz vezethet. Ez különösen akkor jellemző, ha az Ön által használt biztonsági szoftver valós idejű szkennelési funkcióval rendelkezik, amely figyeli és blokkolja a hálózati kapcsolatokat a külső gyártók flash tartalmaitól. Ha biztonsági szoftvert használ, ellenőrizze, hogy az úgy van-e konfigurálva, hogy harmadik féltől származó Flash-tartalomhoz hozzáférjen az internethez. Ez a folyamat a különböző biztonsági szoftverektől függ, ezért olvassa el a program kézikönyvét vagy dokumentációját.