Mi történik, ha iPhone készülékét Ne zavarja módba helyezze?

A Ne zavarjanak funkció egy hasznos iPhone-beállítás olyan időszakokra, amikor nem akarja megzavarni, például találkozók, hivatalos események vagy éjszaka. Ennek a beállításnak csak akkor van hatása, ha az iPhone zárolva van. Beállíthatja a Ne zavarjanak funkciót, hogy minden nap ugyanabban az időben ismételje meg, és kivételt állítson be bizonyos típusú hívások csengésére. A „Ne zavarjanak” megértése segíthet megakadályozni, hogy iPhone készüléke nemkívánatos zavarokat okozzon a mindennapi életében.

A Ne zavarj

Az iPhone készülék Ne zavarjanak opciója megakadályozza, hogy az értesítések, riasztások és hívások zajt, rázkódást vagy a telefon képernyőjének megvilágítását okozzák, ha a képernyő le van zárva. A Ne zavarjanak funkciót az iPhone „Beállítások” szakaszában kapcsolhatja be. A Ne zavarjanak funkció nincs hatással a riasztásokra; a beállított riasztások továbbra is megszólalnak, amíg a Ne zavarjanak funkció be van kapcsolva.

Ne zavarja és zárolja

A Ne zavarjanak funkció csak akkor is hatással van, ha a telefon képernyője zárolva van. Ha a telefon zárolva van, a képernyője nem reagál az érintésre, de továbbra is fogadhat szövegeket, hívásokat és egyéb értesítéseket. Az iPhone automatikusan reteszelődik, ha egy percig abbahagyja a képernyő megérintését, és kinyithatja telefonját az "Alvó / Ébresztő" vagy a "Kezdőlap" gomb megnyomásával, majd a csúszka húzásával. Az iPhone automatikus zárolási beállításait az iPhone „Beállítások” szakaszában állíthatja be.

Ütemezett Ne zavarjanak

Beállíthatja a csendes órákat, egy olyan időszakot, amelyben a Ne zavarjanak funkciót minden nap aktiválja, ha a „Ne zavarjanak” beállítást a „Beállítások” menüben „Ütemezett” értékre állítja, és megadja a kívánt időtartamot. Az ütemezett csendes órák akkor hasznosak, ha minden nap meghatározott idő van, például éjszaka alszik, amikor nem akarja, hogy zavarjanak. A Ne zavarjanak ütemezése után az iPhone automatikusan bekapcsolja a beállított órákban minden nap.

A „Ne zavarjanak” kivételek beállítása

Az iPhone beállításaiban kétféle kivételt aktiválhat a Ne zavarjanak módban. Az első típus kontaktus-alapú; kiválaszthatja, hogy bizonyos partnerek hívásai mindig csengjenek. Ez akkor hasznos, ha nem hagyhatja ki egy adott partner hívását. A második típusú kivétel frekvencia alapú; kiválaszthatja, hogy ismétlődő hívások legyenek-e (ugyanazon személytől érkező második hívás három percen belül), hogy csengessen. Ez a kivétel segít abban, hogy ne hagyja ki a sürgető ügyeket, amelyekben valószínűleg valaki többször megpróbálja Önt elérni.