Hogyan lehet befizetést elküldeni egy személy PayPal-számlájára

Pénzküldés barátok és családtagok számára már nem igényel olyan drága elektronikus átutalási szolgáltatást, mint a Western Union vagy a MoneyGram. A PayPal segítségével pénzt küldhet bárkinek, aki rendelkezik e-mail címmel vagy mobiltelefonszámmal. A címzettnek nem is kell PayPal-fiók a kezdéshez, és nincsenek díjak az Ön számára, ha PayPal-fiókjának egyenlegével vagy bankszámlájával fizet.

Pénzküldés a PayPal segítségével

A kezdéshez jelentkezzen be PayPal-fiókjába, és adja meg a címzett e-mail címét vagy mobiltelefonszámát. Válassza ki az elküldendő pénzösszeget és pénznem típusát. Ha a fizetéshez PayPal-fiókjának egyenlegét vagy összekapcsolt bankszámláját használja, a szolgáltatás használatáért nem kell díjat fizetnie. Betéti vagy hitelkártya használata 2,9 százalékos díjat számít fel, plusz 30 cent tranzakciónként. Nemzetközi pénzküldés szintén kis díjat von maga után.

A fizetés elfogadása

Az a személy, akinek elküldi a pénzt, szöveges üzenetet vagy e-mailt kap, amelyben tudatja vele, hogy fizetést küldött. A pénz igényléséhez létre kell hoznia egy PayPal-fiókot. A magánszemély a bankszámla összekapcsolásával, PayPal betéti kártyára történő bejelentkezéssel vagy papírcsekk igénylésével veheti fel a pénzt. Az Ön által elküldött pénz a PayPal egyenlegében azonnal elérhető lesz, miután új PayPal számlát nyit.