Hogyan állítsunk be MP3-t csengőhangként iPhone-on

Mac-jét vagy PC-jét saját csengőhang-készítővé alakíthatja, egyedi csengőhangokat hozhat létre iPhone-jához szinte bármilyen MP3 fájlból. Az Apple ingyenes iTunes szoftverével szerkesztheti és konvertálhatja az MP3 fájlokat iTunes csengőhangokká az iPhone számára. Bár több lépésről van szó, és némi figyelmet igényelnek a részletek, a folyamat meglehetősen gyorsan megy.

Indítsa el az iTunes alkalmazást

Indítsa el az iTunes alkalmazást Mac vagy Windows számítógépén. Csengőhang létrehozásához nem szükséges csatlakozni az iTunes Store-fiókhoz, mivel a saját merevlemezén található MP3-fájlokkal fog dolgozni.

Adja hozzá az MP3-t az iTunes-hoz

Hacsak MP3 fájlja még nincs az iTunes könyvtárában, hozzá kell adnia. Kattintson a „File” menüre, és válassza az „Add to Library…” lehetőséget. Keresse meg az MP3 fájlt a Fájl megnyitása párbeszédpanelen, válassza ki a dalt, és kattintson az „Megnyitás” gombra az MP3 fájl iTunesba történő importálásához.

Vágja le a fájlt

Az iTunes alkalmazásban kattintson a „Könyvtár” alatt a „Dalok” elemre. Kattintson a jobb gombbal az MP3 fájlra a dalok listájában; Az iTunes megjeleníti a tulajdonságok és műveletek listáját. Válassza a „Dalinformáció” lehetőséget, majd kattintson az „Opciók” gombra. Jelölje be a kezdő és a leállási idő négyzetét. Állítsa a kezdési időt arra a pontra a fájlban, ahol a csengőhangot el szeretné kezdeni; Például, ha csak egy dalrészletet szeretne csengőhangként, hallgassa meg az MP3 fájlt, és határozza meg, mikor kezdődik és fejeződik be a részlet. Állítsa a leállítási időt arra a pontra, ahol a csengőhangnak véget szeretne érni. Ne feledje, hogy a leállási idő nem lehet hosszabb, mint 30 másodperc a kezdési idő után; 30 másodperc az iPhone csengőhangjának maximális ideje. Miután beállította a kezdési és a befejezési időket, kattintson az „OK” gombra.

Konvertálja az MP3 fájlt

Kattintson a „File” menüre, és válassza a „Convert” lehetőséget. Megjelenik az opciók listája. Válassza az „AAC verzió létrehozása” lehetőséget. Az iTunes új bejegyzést hoz létre ugyanazon zeneszám Songs könyvtárában; ez a fájl nem MP3, hanem az Apple AAC formátumú. Jelölje ki a „Song Info” elemet, és kattintson ismét az „Opciók” elemre az MP3 fájlhoz. Törölje a jelet a jelölőnégyzetből a fájl kezdési és leállítási ideje, majd kattintson az „OK” gombra, különben az iTunes csak a dalnak ezt a rövid részét játssza le.

Nevezze át a fájlt

Az iTunes alkalmazásban jelölje ki az új fájl nevét, kattintson rá a jobb gombbal, és válassza a „Megjelenítés a keresőben” lehetőséget. Windows számítógépen a megfelelő opció a „Megjelenítés a Windows Intézőben”. Változtassa meg a fájlkiterjesztést (a fájlnév utolsó 3 karaktere a pont után) „m4a” -ról „m4r” típusú fájlra. Egyelőre hagyja nyitva a Finder / Explorer ablakot.

Csatlakoztassa az iPhone készüléket

Csatlakoztassa iPhone készülékét a számítógéphez az USB-kábel segítségével. Az iPhone-nak az iTunes-ban az „Eszközök” alatt kell megjelennie. Az iPhone alatt látnia kell egy sor ikont, beleértve a csengőt, amely a telefon csengőhangja. Kattintson a csengő ikonra az egyéni csengőhangok ablakának megnyitásához.

Másolja a fájlt

Kattintson a Finder / Explorer ablakra, válassza ki az újonnan létrehozott fájlt, és húzza a csengőhangok ablakába. A fájlnak meg kell jelennie az iTunes listában a „Hangok” részben, és automatikusan szinkronizálódik az iPhone készülékével.

Ellenőrizze a csengőhangot

IPhone-ján érintse meg a „Beállítások” alkalmazást. Görgessen le a „Hangok” elemig, és koppintson rá. A „Hangok” képernyőn görgessen le a „Csengőhang” elemig, és koppintson rá. Görgessen fel a csengőhangok listájának tetejére. Az új egyéni csengőhangnak meg kell jelennie a listában.