Mi a jó gépelési sebesség percenként?

A jó gépelési sebesség arányos a munkaköri leírásokkal. Például az adatbeviteli pozíciók általában 60-80 szót igényelnek percenként. Az orvosi transzkripciós szakembereknek, a paralegálisoknak és a végrehajtó titkároknak képesnek kell lenniük 70-100 wpm gépelésre.

Tipp

Ami jó gépelési sebességnek számít, nagyban függ az elvégzett munkától. Percenként negyven szó jól működik e-mailben a barátok számára, egyes munkáknál 80 wpm-re lehet szükség.

Azoknál a munkáknál, amelyekben általában nagyon kevés időt tölt a számítógép mellett, előfordulhat, hogy még a gépelési sebességre sem vonatkoznak követelmények. Például az értékesítőknek nem kell különösebben gyorsan gépelniük. Lehet, hogy a szolgálat munkatársainak, például a pincéreknek, a kozmetikusoknak és a biztonsági tiszteknek egyáltalán nem kell gépelniük. Azonban az, hogy jól tud gépelni, még több munkát végezhet, még akkor is, ha csak magának szól.

A sebesség és a pontosság idővel javulhat, de ha egy olyan munkára jelentkezik, amely megad egy bizonyos gépelési sebességet, akkor készen áll arra, hogy az első nap megfeleljen ennek a követelménynek. A mai rohanó üzleti környezetben a munkáltatók arra számítanak, hogy új alkalmazottak lépnek pályára.

A leggyorsabb gépelési sebesség

A történelem leggyorsabban rögzített gépíróinak sebessége meghaladja a 200 wpm-et. 1946-ban a chicagói Stella Pajunas 216 wpm-et ért el az IBM elektromos írógépén. Rekordja továbbra is töretlen.

Az oregoni Salemből érkezett Barbara Blackburn 2005-ben közeledett 212 wpm-re. De néhányan vitatják az almát és a narancsot, mert módosított billentyűzetet használ.

A Guinness-rekordok könyve a „leggyorsabb gépírókat” sok különböző kategóriában sorolja fel. Itt van a leggyorsabb gépíró az orrával (103 karakter 46,30 másodperc alatt) és a leggyorsabb gépelési idő okostelefonon (264 karakter 56,57 másodperc alatt)

Átlagok és pontosság

A férfiak és a nők között van egy kis különbség az átlagos gépelési sebességben. A férfiak átlagosan körülbelül 44 szó / perc, míg a nők átlagosan 37 szó / perc. Becslések szerint a kézírás valamivel meghaladja a 30 szót percenként, ami azt mutatja, hogy még az átlagos gépelés is gyorsabb, mint a kézírás.

A hibák elkerülhetetlenek. Az átlagos gépíró körülbelül nyolc hibát követ el 100 szóban. Míg az automatikus javítás kijavíthat néhány hibát, további problémákat is okozhat. Fontolja meg ezt a szövegcserét: „Meg kell változtatnia a boncolás dátumát.” "Mit!?" „AUTOPAY! … Az AUTOPAY dátumra gondoltam! ”

Ha munkájában fontos a szuper pontos gépelés, érdemes megfontolni az automatikus javítás kikapcsolását. Testreszabhatja azt is. Írja be az „automatikus javítás testreszabása” parancsot a számítógép „Súgó” keresősávjába.

Javítsa gépelési készségeit

A gépelési képességek fejlesztéséhez a sebességen és a pontosságon egyaránt dolgozni kell. A programok online elérhetőek. Sokan ingyenesek, és online versenyeket vezetnek a ranglistákkal, hogy jobb eredményeket érjenek el.

A gépelés fejlesztésének tippjei általában az érintéses gépelésre összpontosítanak. Az érintéses gépelés az izommemória segítségével gyorsan megtalálja a billentyűket, ahelyett, hogy a billentyűzetre pillantana. Ugyanezt a módszert alkalmazzák a zongoristák, így egyszerre tudnak zenét olvasni és játszani.

Voice to Text technológia

A pontos, könnyen használható hang-szöveges szoftver kifejlesztése igazi kihívást jelent a szoftverfejlesztők számára. Először is, az emberek sokkal gyorsabban beszélnek, mint olvasnak vagy gépelnek. Az átlagos amerikai beszélő az Egyesült Államokban percenként körülbelül 150 szót mond. A fejlesztések ezen a területen egy ideig elbizonytalanodtak, de ismét előrelépés történik.

A jól megtervezett hangfelismerő szoftver jelentősen javíthatja a hatékonyságot. Körülbelül háromszor gyorsabban diktálhat egy levelet, mint gépelni. A legjobb programokhoz azonban időre van szükség ahhoz, hogy alkalmazkodjon hozzád. A szoftvernek kalibrálnia kell az Ön hangját, és meg kell tanulnia a leggyakrabban használt szavakat és kifejezéseket.

Ezek a programok annál jobban működnek, minél többet használják őket. Miután megtanulják a leggyakrabban használt szavakat és kifejezéseket, elkezdik megjósolni és automatikusan kitölteni a szöveget, ahogyan az okostelefonja teszi. A hangtól a szövegig szoftver ára több száz dollártól több ezerig terjed. Általában minél többet költ, annál jobb a technológia.