Valóban szüksége van Bonjour-ra a számítógépén?

Az Apple a Bonjour szoftvert a Mac számítógépeken található macOS operációs rendszerrel csomagolja. A Bonjour összefonódik a macOS-szal, így nehéz eltávolítani a Mac-ből. Bár a Windows PC-k számára is elérhető, a Bonjour inkább ezeken a számítógépeken kínál lehetőséget, feltéve, hogy nem futtat tőle függő alkalmazásokat.

Mi az a Bonjour?

Az Apple Bonjour, amelynek eredetileg az Apple Rendezvous nevet kapta, egy szoftverprogram, amely megkönnyíti a hálózatok használatát. Az olyan alkalmazásoktól eltérően, mint a Google Chrome, a Microsoft Excel vagy az Adobe Illustrator, a Bonjour nem egy olyan program, amelyet közvetlenül használ; nem látja a „Bonjour” ikont a számítógép asztalán. Ehelyett az alkalmazások és más programok "közbenső eszközként" használják a helyi adathálózaton keresztüli kommunikációra. Némán működik a háttérben, automatizálva a különféle alacsony szintű hálózati feladatokat. Például az iTunes alkalmazás a Bonjour segítségével más számítógépeket keres a hálózaton, amelyen fut az iTunes, a megosztott médiatárak kezelésére.

Bonjour a Mac-hez

A Bonjour az iMacs és a Mac noteszgépek fontos része. Az Apple macOS operációs rendszerének alkalmazásai és szoftverei a Bonjourtól függenek, így annak eltávolítása komoly problémákat okoz a Mac-en. Az olyan alkalmazások, mint az iTunes és a Safari, a Bonjour segítségével kommunikálnak a vállalati hálózat más eszközeivel. Még akkor is, ha üzleti hálózata kicsi, az Apple programok és a Bonjour közötti alapvető kapcsolatok azt jelentik, hogy a Mac számítógépeknek szüksége van rá.

Bonjour for Windows

A Windows PC-ken futó vállalkozásnak, amely nem rendelkezik olyan Apple-eszközökkel vagy szoftverekkel, amelyek Bonjour-t használnának, általában nincs szüksége rá. Másrészt, ha iPhone-ja van, vagy az Apple TV-t használja a munkahelyén, és nincs Mac-je is, akkor valószínűleg ezeket az eszközöket egy Windows-os számítógépről kezeli. A Bonjour for Windows csökkenti a hálózati telepítés problémáit, amelyek ezen eszközök telepítésekor és használatakor jelentkeznek. Néhány harmadik féltől származó szoftveralkalmazás, például az Adobe Creative Suite és a Dassault Systemes 'Solidworks is használja a Bonjour szoftvert, ezért ellenőrizze a tulajdonában lévő speciális szoftverek dokumentációját, hogy lássa, szükség van-e Bonjour-ra.

Búcsúzik Bonjourtól

Általában az alkalmazásokat a Vezérlőpulton keresztül lehet a legegyszerűbben eltávolítani a Windows rendszerből; A Bonjour sem kivétel. Számítógépén keresse meg a „Vezérlőpult” elemet a „Start” gomb menüben, majd kattintson a „Programok és szolgáltatások” elemre. A számítógépen található programok listájában keresse meg a „Bonjour” elemet, és kattintson rá a jobb gombbal. Válassza az „Eltávolítás” lehetőséget.

Bizonyos esetekben a Bonjour egyes részei megmaradhatnak az eltávolítása után. A Bonjour technikai jellege miatt érdemes egy technikai támogató személy segítségét igénybe venni a fennmaradó fájlok eltávolításához. Abban az esetben, ha az egyik nem érhető el, nyissa meg a Windows Intézőt, és nyissa meg a C: meghajtón a „Program Files \ Bonjour” mappát. Keresse meg az „mDNSResponder.exe” fájlt, kattintson rá a jobb gombbal, és válassza a „Törlés” lehetőséget. Keresse meg az „mdnsNSP.dll" fájlt, és törölje azt is. Ha a következő üzenetet látja: "Ez a művelet nem hajtható végre, mert a fájl nyitva van a Bonjour szolgáltatásban", indítsa újra számítógépét, és a Windows Intézővel törölje újra a fájlokat.