A Skype nem mutatja a másik személyt

Az üzleti életben a kommunikáció kulcsfontosságú, így nincs szüksége a technológiai snafusokra. De megtörténik. A Skype-on például számos oka lehet annak, hogy technológiai szerencsétlenségeket tapasztalhat, például az, hogy képtelen videón keresztül látni azt a személyt, akivel beszélgetni próbál. A javítás azonban meglehetősen egyszerű lehet.

A kapcsolat

Győződjön meg róla, hogy mindketten Skype-ot használnak, mivel egyeseknek az a benyomásuk lehet, hogy bármilyen programot, fényképezőgéppel ellátott telefont vagy számítógépet használhatnak. Továbbá, ha annak a videónak a hírcsatornája, amelyhez beszél, lassan jelenik meg, vagy szórványos, akkor az egyik vagy a másik végén lassú vagy szaggatott internetkapcsolatról lehet szó. Ezenkívül a nagy fájlok letöltése elegendő sávszélesség nélkül a támogatásukhoz megzavarhatja a videó minőségét, még akkor is, hogy megakadályozza a másik személy teljes megjelenését. Általánosságban elmondható, hogy az internetes modemmel vagy útválasztóval való közvetlen kapcsolat jobb videominőséget biztosít, mint a vezeték nélküli kapcsolat.

A hardver

Ha a kapcsolata gyors, akkor a probléma a hardverrel lehet. Lehet, hogy az a személy, akivel beszélni szeretne, rossz minőségű webkamerát vagy olyan számítógépet használ, amely nem kompatibilis a számítógépével. Vagy a webkamera leválhat. Sőt, ha valamelyikőtök nem rendelkezik a Skype futtatásához szükséges minimális hardverkövetelményekkel, ez zavarhatja a videót. A Skype-nak legalább 1 GHz-es processzorral és 256 MB RAM-mal rendelkező számítógépre van szüksége. Kattintson a "hívásminőség" gombra (úgy néz ki, mint egy jelzősáv a mobiltelefon képernyőjén), hogy lássa, milyen teljesítményű a Skype a számítógépén.

A szoftver

Ellenőrizze, hogy a másik személy nincs-e "elrejtve". Vigye a jobb egérgombbal a Skype képernyőjére, és győződjön meg arról, hogy a "Saját elrejtése" vagy "A videó leállítása" opció nincs kiválasztva. Továbbá, ha egyikük sem rendelkezik a Windows 7, XP vagy Vista legújabb verziójával, vagy nem rendelkezik a Skype legújabb verziójával, ez megakadályozhatja a Skype videobemutatását. Győződjön meg arról, hogy más szoftver nem próbálja használni a webkamerát. Ilyen szoftver lehet videoszerkesztő szoftver, azonnali üzenetküldő, böngésző, víruskereső, tűzfal, Windows Explorer vagy akár néhány webhely. Továbbá, ha a másik személy nem rendelkezik a DirectX technológia legújabb verziójával, ez letilthatja a videót a Skype-on.

A vezetők

Minden webkamerához olyan illesztőprogramokra van szükség, amelyeket telepíteni kell a számítógépre a kamera működéséhez. Ha a webkamerához nincsenek legfrissebb illesztőprogramjai, akkor előfordulhat, hogy a Skype nem tudja futtatni a fényképezőgépet.

Ha minden más nem sikerül

Indítsa újra mindkét számítógépet. Gyakran az újraindítás megoldhatja a Skype átvitel problémáit.