Nyereséget termelnek a nonprofit szervezetek tulajdonosai?

A nonprofit szervezeteknek alapítóik vannak, nem tulajdonosaik. A nonprofit szervezetek alapítói nem profitálhatnak vagy profitálhatnak a szervezet nettó keresetéből. Pénzt azonban többféle módon is kereshetnek, ideértve a nonprofit szervezetek kompenzációját is. A nettó nyereség és a többletalapok felhalmozódhatnak és befektethetők a szervezet jövőbeni működésére.

Non-profit jövedelem

A nonprofit szervezetek számos forrásból szereznek jövedelmet. Az adománygyűjtés a működési tőke megszerzésének leggyakoribb módszere. Ez magában foglalja a támogatások írását, a szponzorálást és a bevételek generálását. A támogatás megírása akkor történik, amikor a szervezet állami szervek és emberbarát szervezetek által meghatározott célokra rendelkezésre bocsátott támogatásokra pályázik.

A vállalati szponzorálás lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy finanszírozzák a nonprofit szervezet munkájának szempontjait, cserébe a piacaik láthatósága érdekében. A bevételtermelés termékek és szolgáltatások értékesítésén alapul, hogy támogassa a szervezet munkáját és tevékenységét.

Non-profit kiadások

A legtöbb regisztrált nonprofit szervezet ugyanazon elveken működik, mint egy kisvállalkozás, állandó és változó költségű elemekkel. Az állandó költségek a rezsiköltséget, a bérleti díjat, az alkalmazottak fizetését, a rezsit és az alapvető adminisztrációs költségeket tartalmazzák, míg a változó költségek a műveletek költségeire vonatkoznak. Nonprofit környezetben ez általában a szervezet által kínált szolgáltatások nyújtásának vagy a bevételtermelés céljából értékesített termékek előállításának költsége. Bármi legyen is a szervezet bevételének forrása, a nonprofit szervezetnek pénzügyi szempontból hatékonyan kell működnie.

Az év nettó keresete

A non-profit üzleti tevékenységhez hasonlóan a nonprofit szervezetek is minden pénzügyi év végén elkészítik a mérleget, valamint az eredmény- és kiadáskimutatást. Ez megmutatja, hogy az alkalmazottak hatékonyan kezelték-e a szervezet költségvetését és egészséges pénzügyi eredményt hoztak-e. Ha a bevétel meghaladja a kiadást, akkor a nonprofit szervezetnek pénzfeleslege van, amely az év nettó keresete. Ha a menedzsment többet költött, mint amennyit bevitt, akkor hiány van, és valószínűleg harmadik felekkel tartozik pénzzel.

Eredménytartalék és pénzügyi vagyon

Egy nonprofit szervezet felhalmozott nyeresége az összes éves többletösszeg. Ez a szervezet pénzügyi értékét képviseli, és amennyiben az alapokat megfelelően kezelik, a bankszámlán elérhető pozitív összegnek kell lennie. Az eredménytartalék befektethető megőrzésre és a nonprofit szervezetek kamatának vagy osztalékának előteremtésére, vagy újra befektethető a szervezet működésébe. Újrabefektetés esetén a pénz felhasználható működési költségek fedezésére, beleértve az alapítók vagy igazgatók, a menedzsment és a személyzet kártérítését és előnyeit.