Hogyan készítsünk szöveges terjesztési listát iPhone-ján

A csoportos üzenetküldés hasznos eszköz a cégtulajdonosok számára, különösen akkor, ha gyorsan el kell terjeszteniük az adatokat azoknak a csapattagoknak, akik esetleg nem központi helyen találhatók egy irodában. A szöveges üzenetek terjesztési listája egyszerű módja annak, hogy olyan üzenetet küldjön, amelyet azonnal terjesztenek az összes címzettnek. Csoportos üzenetek küldéséhez engedélyezni kell az iPhone csoportos üzenetbeállítását. Három típusú csoportos üzenetet küldhet, amelyek megváltoztathatják a címzett által kapott adatokat. Ismerje meg ezeket a csoporttípusokat, amikor létrehoz egy iPhone terjesztési listát.

A csoportüzenetek típusai

Három típusú csoportos üzenetet hozhat létre és használhat iPhone-ján: csoportos iMessage, csoportos MMS és csoportos SMS. Az iMessage használata iMessage-ként érkezik, hacsak a címzett nem használ iPhone-t. Ha a címzettek Android-eszközt használnak, az üzenet MMS-ben vagy SMS-ben érkezik, a telefon beállításaitól függően.

A csoportos üzenet titkosítással védett, így biztonságosabb üzenetet küldhet a munkával kapcsolatos információkért. Ez a csoporttípus a legdinamikusabb üzeneteket küldi effektusokkal, animációkkal és buborékokkal, a szokásos szöveges és képi adatátvitel mellett. Ez a csoportstílus lehetővé teszi a helyek megosztását is, ha az embereket egy értekezlet vagy esemény meghatározott helyére kell vinned. Szöveg küldésekor kék buborék jelzi.

A Csoportos MMS-ben zöld szövegbuborék van, amikor elküldi az üzenetet. Az Apple helyett olyan szolgáltatón megy keresztül, mint a Verizon vagy az AT&T. Mindenki küldhet és fogadhat fotókat, megtekintheti a csoport válaszait és elnémíthatja az értesítéseket. A csoportos SMS zöld buborékos szövegekben is megjelenik, amelyeket a szolgáltatókon keresztül küldenek, és nem az Apple-t. Ez az egyszerű szöveges rendszer nem támogatja a fényképeket, képeket vagy bármilyen más animációt vagy grafikát.

Engedélyezze az Üzenetbeállításokat

A csoportos szöveg elküldése előtt ellenőrizze, hogy a telefon beállításai megfelelően engedélyezve vannak-e. Töltse le telefonjára az iOS legújabb verzióját. Koppintson a "Beállítások" ikonra, görgessen lefelé, és koppintson az "Üzenetek" elemre. Az iPhone 7, 8 és X rendelkezik az engedélyezendő funkciók listájával. Az első az iMessage. Győződjön meg arról, hogy az iMessage, az MMS Messaging és a Group Messaging engedélyezve van; ellenkező esetben az üzenet alapértelmezés szerint a korlátozott csoportos SMS üzenetküldés. A módosítások elvégzése után zárjon be a Beállítások alkalmazásból.

Csoportos szöveges üzenet küldése

Nyissa meg az Üzenet alkalmazást. A jobb felső sarokban papír és ceruza ikon található. Válassza ezt az új szöveges üzenet indításához, írja be az egyes címzettek nevét vagy telefonszámát, vagy vegye fel őket a + ikonnal a címzettek megkereséséhez a névjegyeken keresztül. Ha már mindenki szerepel a címsávban, készen áll arra, hogy üzenetet küldjön a csoportnak. Írja be az üzenetet, és küldje el, mint bármely más szöveget.

Az iOS 10-ben történő válaszadás lehetővé teszi, hogy duplán koppintson a csoport egyik tagjának adott szöveges válaszára, és válaszoljon az adott üzenetre, hogy a gondolatok rendezettek legyenek. Megnevezheti a csoportot, hogy könnyen megtalálhassa az üzenetlistában vagy a keresősávban. Az üzenetben koppintson az információ ikonra, hogy megtekinthesse az üzenetet küldő összes partner listáját.