Hogyan állapítható meg a fizetési csekkekből kivett adók százalékos aránya

A munkavállaló fizetéséből visszatartott adók százaléka a munkavállaló által az IRS W-4 formanyomtatványon feltüntetett forrásadótól függően változik. A pontos összesség meghatározása megköveteli az állami és szövetségi adótáblázatokhoz való hozzáférést és a bruttó bérekre vonatkozó információkat. A számításokba bele kell foglalnia a társadalombiztosítási és a Medicare-visszatartásokat is.

Határozza meg a fizetési visszatartásokat

A bérszámfejtő munkatársak kitöltenek egy W-4-es nyomtatványt, a munkavállaló forrásadó-igazolását, amikor új munkára veszik fel őket. Az űrlapon a munkavállalók különféle juttatásokat sorolnak fel maguknak, házastársuknak és további eltartottaknak. Ezek csökkentik az általános adókötelezettséget az év végén.

Az alkalmazottak további visszatartási összeget is megadhatnak - például 20 dollárt fizetési periódusonként - a W-4-en. Ezt dollárként visszatartják, nem pedig százalékban.

Számolja ki a bruttó fizetést

Ha egy alkalmazottat óradíjjal vesznek fel, például óránként 10 dollárt, a fizetés mértékét meg kell szorozni a fizetési periódusban ledolgozott órák számával. Egy olyan alkalmazottnál, aki kéthetente 80 órát dolgozik, a bruttó fizetés 800 dollár. A havi 60 000 dolláros éves fizetéssel rendelkező munkavállalók esetében a teljes fizetést elosztjuk 12-vel, így havi 5000 dolláros fizetési arányt kapunk.

Keresse meg a szövetségi adótáblákat

Az IRS 15. kiadványa részletezi a munkaadók különféle visszatartási eljárásait, és táblázatokat tartalmaz, amelyek meghatározzák a munkavállalók adókulcsát a visszatartások alapján. Mielőtt megnézné a százalékos adóelszámolási táblázatot, határozza meg az adószámításból eltávolítandó bruttó bér összegét.

A W-4-ben felsorolt, egyetlen juttatással rendelkező egyetlen munkavállalónak 155,80 USD-t kell eltávolítania. Ha a munkavállaló 800 dollárt keres, akkor a 155.80 dollárt levonják, és az új 644,20 dollárt összeadják az IRS százalékos módszer táblázatába. A táblázatból kiderül, hogy a munkavállalót 35,90 dollárral terhelik, plusz a 447 dollárt meghaladó jövedelem további 15 százaléka.

Kétszer ellenőrizze az államszámokat

Mindig ellenőrizze a munkavállaló állami visszatartó igazolását, mivel a juttatások és a levonások másképp számolhatnak az állami adóinformációk alapján. Louisiana államban a munkavállalók mentességet és levonást igényelnek a juttatásokhoz képest. Az a személy, aki egy személyes mentességet és egy levonást követel, és kéthetente 800 dollárt keres, 18,27 dollárt tart vissza. Az adótáblák sok államban megadnak egy dolláros adózási összeget egy százalék vagy dollár és százalék kombinációval szemben.

Számolja ki a további adókat

A társadalombiztosítási adó és a Medicare adó, illetve a szövetségi biztosítási járulékról szóló törvény (FICA) adók átalánydíjak, amelyeket minden alkalmazottra és munkáltatóra alkalmazni kell. A közzététel időpontjában a társadalombiztosítási adó munkavállalói részét a bruttó bér 6,2 százalékában, míg a Medicare adót 1,45 százalékban állapítják meg. Mindkét adó összesen 7,65 százalékos visszatartást jelent. A társadalombiztosítási adó visszatartása csak a 127 200 USD alatti jövedelemre vonatkozik.

Az ezen összeget meghaladó bevételeket nem terhelik további adók. Azoknál a személyeknél, akik több mint 200 000 dollárt keresnek, további Medicare-visszatartások vonatkoznak.

Végezd a matematikát

Adja hozzá a megállapított adókat a munkavállalói csekkből visszatartandó adó teljes összegének meghatározásához. Ossza el az eredményt bruttó fizetéssel, hogy megállapítsa az adókra szánt fizetés százalékos arányát. Az összes alkalmazott számára visszatartott adók teljes százalékának megállapításához adja hozzá az egyes munkavállalók csekkjeiből kivett adókat, és összesítse az eredményt. Határozza meg a fizetési időszak alatt kifizetett bruttó bérek összegét, és ossza el az eredménnyel visszatartott adók teljes összegét.