A Trackpad hibaelhárítása MacBookon

A MacBook trackpad problémái, például a nem regisztrált vagy regisztrált kattintások akkor és ott, ahol nem szeretnék, befolyásolhatják a megbízható és pontos üzleti tevékenységet. Szélsőséges esetekben a hibás trackpad-viselkedés véletlen adatvesztést vagy megváltoztatást okozhat. Az Apple kiadott egy szoftverfrissítést, amely kijavítja ezeket a problémákat. A szokásos hibaelhárítási lépések, mint például az érintőpad beállításainak módosítása, megoldhatják a szoftverfrissítés által nem orvosolt problémákat, és időt és pénzt takaríthatnak meg a támogatási hívások során.

1

Kattintson a számítógép képernyőjének bal felső sarkában található Apple menüre, majd a legördülő menüben kattintson a "Szoftverfrissítés" elemre. Keressen egy elemet, amelynek neve „Trackpad firmware-frissítés”, és jelölje be a mellette található „Telepítés” négyzetet. Jelölje be a többi megjelenő frissítés melletti négyzetet, majd kattintson a képernyő alján található "Telepítés" gombra. Indítsa újra a számítógépet, ha szükséges.

2

Kattintson az Apple menüre, majd a legördülő menüben kattintson a "Rendszerbeállítások" elemre. Kattintson a "Billentyűzet és egér" opcióra, és válassza a "Trackpad" fület, hogy elérje a trackpad beállításait. Nézze meg a nyomon követési sebességet, és kattintson duplán a sebesség csúszkákra, hogy a mutató valahol középen legyen, a Lassú és Gyors opciók között. Törölje a jelölést a Trackpad kézmozdulatok alatt, hogy lássa, megoldja-e a problémát. A Trackpad beállításai alatt kattintson arra a négyzetre, amely utasítja a MacBookot, hogy figyelmen kívül hagyja a véletlenszerű billentyűzet bevitelét. Ha időnként egeret használ, törölje a jelölést az "A billentyűzet figyelmen kívül hagyása, amikor az egér van" jelölőnégyzetből. Zárja be a "Billentyűzet és egér" ablakot, és nézze meg, hogy megoldódtak-e az érintőpad problémái.

3

Kapcsolja ki a számítógépet, és fordítsa meg, hogy ellenőrizze a MacBook akkumulátorában a duzzadás jeleit, amelyek idővel előfordulhatnak, ami különösen fontos, ha régebbi laptopot használ. Vigye a kezét az aljára, hogy megnézze, az elem háza egy szinten fekszik-e a számítógép többi részével. Ha nem, akkor érme segítségével csavarja meg az elem kioldógombját, és emelje ki az elemet. Keresse meg a duzzadás jeleit, amelyek alulról felemelhetik az érintőpad mechanizmusát, és szabálytalanul viselkedhetnek. Az akkumulátor lemerült állapotában csatlakoztassa a számítógépet, majd kapcsolja be újra. Ha az egér megfelelően működik, akkor valószínűleg az akkumulátor az oka. Vásároljon új akkumulátort egy Apple üzletben vagy online.