Mi kell a fánkbolt beindításához?

Az IBIS World 2018. márciusi jelentése szerint 16 milliárd dolláros bevétellel a fánkboltok virágoznak az Egyesült Államokban. Ha ki akarja használni ezt a virágzó iparág előnyeit, szüksége lesz néhány dologra a fánkbolt beindításához. Az alábbiakban több dolgot kell figyelembe venni a fánk értékesítésekor.

Kezdje egy üzleti tervvel

Az üzleti terv azért fontos, mert segít módszeresen megtervezni, hogy mire lesz szüksége az üzleti élethez és a profit eléréséhez. Ügyeljen arra, hogy ebben a jelentésben pontos és valósághű legyen. Először egy összefoglalót akar írni, amely tartalmazza a küldetését. Ezután adjon meg egy cégleírást, amely részletesen bemutatja, miért lesz sikeres a fánküzlete.

A következő szakasz legyen a piackutatás. Feltétlenül vegye fel a többi versenytárs fánküzletét a megcélzott piacra, az ipar kilátásait, és mik lehetnek a potenciális erősségei és gyengeségei. Ezután adjon meg egy részt a marketingről és az értékesítésről. Meg kell mutatnia, hogyan szerzi meg és tartja meg az ügyfeleket, valamint hogyan fogja eladni a fánkjait.

Végül mellékeljen egy részt a pénzügyi előrejelzésekről. Ebben a szakaszban fel kell tüntetni a hasonló üzletág bármely kiegészítő pénzügyi részletét, a tervezett cash flow-t és a várható tőkekiadásokat.

Keresse meg a fülkét

Meg kell találnia, mi hiányzik vagy érdemtelen jelenleg a fánkiparban, és hogyan tudja kitölteni ezt a lyukat. Talán elindíthat egy fánk-teherautót, kipróbálhat érdekes ízeket, például gabonaalapú fánkokat, mint például a New York-i The General Bakery, vagy frissen rendelhet fánkokat, mint például az észak-karolinai székhelyű Duck Donuts.

Saját bolt vagy franchise?

A fánk-franchise birtoklása marketing és operatív támogatást nyújt. Ez azonban sokkal nagyobb kezdeti befektetéssel jár. Például 250 000 dollárba került csak a Dunkin 'Donuts-szal való franchise. Ha már jó vállalkozói és fánk sütési ismeretekkel rendelkezik, vegye figyelembe a kezdést független fánküzletként.

Engedélyek és engedélyek

Bármely élelmiszert árusító vállalkozásnak engedélyre van szüksége, és a működéséhez egészségügyi ellenőrzésen kell átesnie. A pontos folyamat attól függően változik, hogy hol tartózkodik. Például Los Angelesben együtt kell működnie a Közegészségügyi Minisztériummal. Készüljön fel több szigorú ellenőrzésen.

Fejlessze a menüt

Ügyeljen arra, hogy megadja azokat a fánktípusokat, amelyek tetszenek a választott fülkének. Általánosságban elmondható, hogy a hagyományos mázzal rendelkező vásárlók számára a szokásos mázas és kocsonyával töltött fánkot is tartalmazhatja. Fontolja meg a fánkokat jól kísérő elemek felvételét is. Ide tartozik például a kávé, a gyümölcslé és a tej. Beszéljen ügyfeleivel, és fontolja meg egyedi megrendelések fogadását is.

Keressen jó beszállítókat

Miután elkészítette étlapját, meg kell találnia az élelmiszer-beszállítókat. Vagy elmehet helyben, vagy igénybe vehet olyan nemzeti élelmiszer-ipari vállalatokat, mint a Gordon Food Service. Vásároljon, hogy megtalálja az ár és a legjobb egyensúlyt.

Keressen egy helyet

A fánküzletnek elérhető és látható helyen kell lennie a siker érdekében. Felderíteni azokat a helyeket, amelyek a főbb útvonalakon vannak a reggel munkába tartó emberek számára, de biztonságos hozzáférést kínálnak a parkolóhoz az ügyfelek számára. Ügyfelei fánkkedvelők lesznek az élet minden területén, és meg kell győződnie arról, hogy tartózkodási helyét könnyen megtalálja. Helyezze el a legnagyobb fánkkal kapcsolatos táblát az üzletén kívül, amelyet a helyi övezeti törvények megengednek, hogy kihasználja a tartózkodási helye mellett elhaladó összes forgalmat.

Sütőeszközökre vonatkozó követelmények

Általában szükséged lesz egy fánk sütőre, amely 6000 dollár körül kezdődik, a fánk főzéséhez, és egy fánk-próbára, amely 2500 dollárnál kezdődik, hogy elősegítsék a fánkokban lévő élesztő főzését. Attól függően, hogy milyen típusú speciális termékeket készít, és hány fánkot tervez készíteni naponta, szükség lehet további felszerelésekre. A fánkkészítő berendezések megvásárlásához ellenőrizze az olyan webhelyeket, mint a WebstaurantStore vagy az Restaurant Supply. Fontolja meg a használt berendezések vásárlását is, hogy megtakarítson a költségeken.

Képezze az alkalmazottait

A szükséges, alapvető élelmiszer-kezelői engedély mellett meg kell képeznie alkalmazottait a fánkkészítés sajátosságaira. Ha különleges receptjei nagy körültekintést igényelnek, fontolja meg szakmailag képzett pékek alkalmazását.

Tervezze meg áruházát

Az üzlet megjelenése a márka fontos része. Például kényelmes ülést biztosíthat, fánkboltjának nosztalgikus 50-es vagy 60-as étkezős hangulatot kölcsönözhet, vagy hatalmas, ikonikus fánktáblája van.

Vállalkozásának hirdetése

Noha sok pénzt fog keresni a reggeli ügyfelektől, meg kell találnia kreatív módjait vállalkozásának piacra dobására annak érdekében, hogy egész nap vonzza az ügyfeleket. A nap lassú szakaszaiban vigyen ingyenes mintákat fánkjaiból, tájékoztató szórólapokkal és névjegykártyákkal együtt a helyi vállalkozásokhoz.

A jó weboldal elengedhetetlen, és fontolóra kell venni a közösségi média platformok, például a Facebook és az Instagram használatát. A finom kinézetű fánk valóban fotogén. A fánküzletek, mint például a DK fánkjai a kaliforniai Santa Monicában, megtették ezt, és több mint 80 ezer követőt szereztek az Instagramon. Ez nagyszerű módja az ügyfelekkel való kapcsolattartásnak.