A különbség a franchise-vevő és a franchise-adományozó között

Sok vállalkozó izgatottan várja, hogy új üzleti koncepciót hozzon a piacra. Vannak, akik azonban inkább a kevésbé kockázatos lehetőséget választják, ha bevált és sikeres márkanév alatt nyitnak üzletet. Azok a személyek, akik aggódnak a pénzvesztés lehetősége miatt egy új üzleti vállalkozásban, a franchise-tevékenységet vonzó alternatívának találhatják a hagyományos vállalkozásindítási folyamatnak.

Tipp

A franchise-adományozó a "mentor", aki létrehozza és adminisztrálja az üzleti modellt. A franchise-vevő felelős a mindennapi működésért. A vállalkozást a franchise márkanév alatt vezeti.

Mi a franchise?

A franchise olyan üzleti megállapodás, amelyben a vállalkozás tulajdonosa engedélyezi egy másik vállalat üzleti rendszerének, nevének vagy neveinek, logóinak és védjegyeinek használatának jogát. Jellemzően egy magánszemély vagy egy vállalat kezdeti franchise-díjat fizet a franchise-tulajdonos társaságnak, valamint rendszeres jogdíjakat fizet a rendszer és a szellemi tulajdon folyamatos használatáért.

Az ország legismertebb márkái franchise-modell alapján működnek. Ide tartoznak az éttermek, fodrászszalonok, kiskereskedők és autóipari üzletek. A márkanév-felismerés miatt sokan kényelmesebbnek érzik magukat a franchise-alapú vállalkozások nyitásában, mint a fejlődésben.

Példa egy franchise-ra akcióban

Jennifer Dunsworth 50 éves, kis egyetemi városban él, és adminisztratív asszisztensként dolgozik az iskola egyik tanszékén, ezt a munkát az elmúlt 25 évben töltötte be. Költségvetési csökkentések vannak kilátásban, és Jennifer korai nyugdíjas csomagot kínál. Úgy dönt, hogy elveszi, de nem érzi magát készen arra, hogy teljesen kieszen a munkaerőből.

Úgy dönt, hogy felfedezi saját vállalkozásának elindítását. Jennifer mindig is jó szakács volt, és kíváncsi arra, hogy létezik-e piac az egészséges elkészített ételek számára, amelyeket fel lehet venni vagy el lehet juttatni a hallgatóknak és az oktatóknak. Jennifer elkezd kutatni, de hamar elbátortalanodik: Az élelmiszeripari vállalkozásokat nehéz lehet létrehozni, és nincs garancia a sikerre. Rájön, hogy gyorsan elveszítheti nyugdíjazásának jelentős részét, amit nem engedhet meg magának.

Egy barát, aki ismeri Jennifer helyzetét, ötlettel fordul hozzá: Van egy sikeres étkezés-készítés szolgáltatás, amely franchise-lehetőségeket kínál. Teljes körű képzést nyújtanak, segítenek a franchise-tulajdonosoknak megtalálni a jó üzleti helyet, tárgyalásokat folytatnak az árusokkal az árakról, új receptek kidolgozásáról, valamint marketing-, reklám- és PR-támogatásról.

Jennifer kutatja a céget, és jó hírűnek találja. Sőt, más franchise-ügyfelek is jól járnak. Veszi a lépést, kifizeti az indulási díjakat és Kaliforniába indul egy három hetes képzési programra. A cég képviselője meglátogatja Jennifert a szülővárosában, és együttműködik vele egy kereskedelmi konyha biztosításában. Négy hónapon belül Jennifer üzlete beindult.

Franchisor vs. Franchise?

A különbség a franchise-adományozó és a franchise-vevő között hasonló az engedélyeshez, az engedélyes különbség - két fél különböző pozíciókkal, tulajdonosi és felelősségi körrel rendelkezik. A franchise-adás tulajdonosa a márka, a márka védjegyei, és meghatározza a franchise-vevő engedélyezésének feltételeit a márka nevének és védjegyeinek használatára. A franchise- vevő vállalkozást működtet a franchise márkaneve alatt.

Mi a Franchisor felelőssége?

A franchise-adónak számos felelőssége van franchise-vevőjével szemben:

  • Kialakítása üzleti koncepció , márka, terv és folyamatokat. Folyamatosan felülvizsgálja és finomítja ezeket a folyamatokat a vállalat élete során.

  • Létrehozása logók, védjegyek , és egyéb saját grafika és a tartalom.

  • Kezdő és folyamatos képzési programok lebonyolítása franchise-tulajdonosok és alkalmazottaik számára.

  • Nyújtó marketing, reklám és PR támogatása. A kooperatív hirdetési és promóciós lehetőségek koordinálása.
  • Franchise-on keresztül értékesíthető új termékek és szolgáltatások kutatása és fejlesztése .
  • Fejlődő kapcsolatok gyártók és beszállítók.

Mi a franchise-vevő felelőssége?

A franchise-vevő várhatóan felelősséget vállal a mindennapi üzleti műveletekért:

  • Személyzet felvétele és elbocsátása .

  • Új személyzet képzése .

  • Pénzügyek és számlák kezelése , amely magában foglalja a bérszámfejtést és a számlák kifizetését.

  • Termékek és szolgáltatások értékesítése .

  • A minőség-ellenőrzés biztosítása .

  • Marketing és promóciós tevékenységek folytatása .

  • A vállalkozás fizikai struktúrájának bérbeadása és fenntartása.

Milyen előnyökkel jár a franchise a franchise-ügyfelek számára?

A franchise számos előnye van, különösen azoknak az első vállalkozóknak a számára, akik aggódnak a megfelelő döntések meghozataláért egy virágzó vállalat fejlesztésében. Mivel a franchise- vevő bevett márkanévvel és üzleti tervvel dolgozik, kevésbé valószínű, hogy olyan újonc hibákat követ el , amelyek szabotálhatják az üzletet. Ezenkívül a potenciális vásárlók gyakran nagyobb valószínűséggel pártfogolják az üzletet, amikor felismerik a márkát.

A franchise-nal a franchise-adó vállalja a felelősséget a termék kutatásáért és fejlesztéséért, az eladói tárgyalásokért, valamint a marketing és reklámkampányok fejlesztéséért. Ez felszabadítja a franchise-vevőt, hogy közvetlenül működjön együtt ügyfeleivel és alkalmazottaival.

Egyes franchise-adók adnak segítséget a finanszírozáshoz , így a franchise-vevőnek nem kell külső forrásokból tőkét találnia. Bizonyos esetekben _, _ lehetséges, hogy valaki vállalkozást vásárol olyan területen, amelyben érdekelt, de nincs valódi tapasztalata. Például lehet, hogy valaki, aki nem kozmetikus, vásárolhat egy fodrászat franchise-t, feltéve, hogy tapasztalt menedzsert és teljes engedéllyel rendelkező személyzetet alkalmaz.

Milyen előnyökkel jár a franchise a franchise-adók számára?

Ellentétben a láncüzletágakkal, amelyekben egy magánszemély vagy vállalat több telephellyel rendelkezik, a franchise-adó nem felelős a franchise-ok napi irányításáért. Franchise-díjak révén keresik pénzüket, amelyet a franchise-tulajdonosok fizetnek a központi rendszerek és a márkanév eléréséért. A Franchisor_s_ jelentős jövedelmet hozhat létre azáltal, hogy márkanevét és üzleti tervét engedélyezi független franchise-ok számára.

Melyek a franchise üzleti tulajdonosként hátrányai?

Míg a franchise-nak megvannak az előnyei, különösen azoknak a vállalkozóknak a számára, akik inkább mérsékelik kockázatukat, ez az üzletmenet nem mindenki számára való. Egyes üzleti tulajdonosok nagyobb szabadságra vágynak, mint amit a franchise-megállapodások gyakran megengednek. Például a franchise nem jó lehetőség egy vállalkozó számára, akinek nagyon konkrét elképzelése van a létrehozni kívánt vállalatról. A franchise egy meglévő, sikeres üzleti tervet használ, amely egy másik vállalat tulajdonában van.

A franchise-ügyfelek számára jellemzően korlátozottak az általuk kínált termékek és szolgáltatások típusai, valamint az alapanyagok, alapanyagok, késztermékek és promóciós termékek beszerzésének képessége. Sok esetben a franchise-vevőnek közvetlenül a franchise-adótól vagy a franchise-adótól kapott jóváhagyott szállítók listájáról kell vásárolnia tételeket. Vannak, akik ezt túl korlátozónak tartják. Ne feledje, hogy a franchise-tulajdonosoknak jogdíjat kell fizetniük a franchise-adónak, amely idővel növekedhet. Ez belemehet a franchise-vevő nyereségébe.

Ha a nemzeti márka kárt szenved a hírnevében, a franchise-vevő vállalkozása is elveszítheti ügyfeleit és jövedelmét.

Vannak hátrányai a franchise-adóknak?

Bár úgy tűnik, hogy a franchise-adóknak az alku jobb végét érik el, márkájukat olyan emberekre bízzák, akik gyakran idegenek. Az a franchise-vevő, aki nem felel meg a vállalati normáknak, vagy nyilvános botrányt kavar, az egész márkát károsíthatja. A franchise-ügyfelek kiválasztása, képzése és támogatása önmagában is üzleti vállalkozássá válik. Ez elvonhatja a franchise-adót a saját vállalkozásától, feltételezve, hogy a franchise-áruházak mellett dolgozik, még mindig közvetlenül a fogyasztói társaságot működteti.

Azok a franchise-tulajdonosok, akik úgy döntenek, hogy megszüntetik kapcsolatukat a franchise-szal, vagy továbbra is használhatják a szellemi tulajdonokat a felmondási megállapodás megsértésével. Ez jogi fejfájást okozhat a franchise-adónak.

Végül, mivel néhány franchise-átvevő még soha nem dolgozott a franchise-iparában, a franchise-adományozónak jelentős tanulási görbével kell számolnia. Ez befolyásolhatja a franchise sikerét, valamint az ipari és szabályozási szabványoknak való megfelelést.