Az alapértelmezett kezdőlap megváltoztatása a Firefoxban

Megnyitásakor a Mozilla Firefox olyan oldalt jelenít meg, amely tartalmazza a Firefox logót, a Google keresősávját és számos ikont, amelyek lehetővé teszik a letöltési mappába, a könyvjelzők menübe, a bővítmények oldalába és a beállítások képernyőbe jutást. A Firefox által megjelenített alapértelmezett indítási oldalt azonban bármelyik általad választott webhelyre vagy weboldalra átválthatja. Azt is beállíthatja, hogy a Firefox üres oldalt jelenítsen meg, vagy automatikusan megnyissa az utolsó böngészési munkamenet ablakait és lapjait.

Indítási oldal módosítása

Bármely nyitott Mozilla Firefox ablakban nyomja meg az „Alt-T” billentyűt, majd válassza a legördülő menü „Opciók” elemét. Az Általános fül alatt illessze be egy webhely vagy weboldal URL-jét a „Kezdőlap” melletti mezőbe, majd kattintson az „Aktuális oldal használata” elemre, hogy az legyen az alapértelmezett indítási oldal. Alternatív megoldásként használja a „Amikor a Firefox elindul” melletti legördülő menüt, és válassza az „Üres oldal megjelenítése” lehetőséget, hogy az indításkor fekete oldal jelenjen meg, vagy válassza az „A Windows és a lapok megjelenítése utoljára” lehetőséget az ablakok megnyitásához és az aktuális böngészési munkamenet fülei a Firefox következő indításakor. A beállítások mentéséhez kattintson az „OK” gombra.

Jogi nyilatkozat

A cikkben található információk a Mozilla Firefox 26-ra vonatkoznak. Más verziókkal vagy termékekkel kissé vagy jelentősen előfordulhat.