Hogyan lehet azonosítani a hitelkártyát a számlaszám alapján

Ha telefonon fogadja el a hitelkártyaszámokat az ügyfelektől, könnyen azonosíthatja a kártya típusát anélkül, hogy az ügyfelet megkérdezné. Míg minden hitelkártyának egyedi számhúrja van, változó hosszúságban, az első egy vagy két számjegy feltárja a kártya kibocsátóját. Megjegyezheti a szám egyéb jellemzőit is, hogy segítsen megerősíteni a bizonyítékokat.

Az első számjegy alapján történő azonosítás

A hitelkártya-számlaszám első számjegyének egyszerű megjegyzése segíthet szűkíteni vagy azonosítani a kibocsátót. A hitelkártyák, például a MasterCard, a Visa és a Discover első számjegyei egyedi, azonosító számokkal rendelkeznek, az American Express, a Diner's Club és a Carte Blanche kivételével, amelyeknek ugyanaz az első számjegyük: a 3. szám. A MasterCard egyedülálló első számjegy 5, míg a Visaé mindig 4. A Discover kártya első számjegye folyamatosan a 6 szám.

Két vagy több számjegyű azonosítás

Két vagy több számjegy elemzésével tovább azonosíthatja az azonos számmal kezdődő hitelkártyákat. Például annak ellenére, hogy az American Express, a Diner's Club és a Carte Blanche mind a 3-as számmal kezdődik, megerősítheti az American Express-számokat, ha az első számjegyet, 3-at 4 vagy 7 követi. Ha azonban nulla, 6 vagy 8 követi a 3-at, a hitelkártyaszám egy Diner's Club vagy Carte Blanche számlához tartozik.

Érvényes számlaszámok

A leggyakoribb kártyakibocsátók egy része 13 és 16 számjegyből áll. Minden típusú számlaszám meghatározott hosszúságú, ami másodlagos módszerként szolgálhat a hitelkártya típusának azonosítására. Például a Visa számlaszám legfeljebb 19 jegyű lehet. Ha olyan hitelkártyaszámot lát, amely 4-vel kezdődik és 19 számjegyet tartalmaz, akkor feltételezheti, hogy Visa. A Mastercard és a Discover számlaszámok 16 számjegyet tartalmaznak. Az American Express 15, a Diner's Club és a Carte Blanche 14 számjegyet tartalmaz.

A kibocsátó szervezetek kategóriái

Minden hitelkártya első számjegye az ipar fő azonosítójaként vagy MII-ként szolgál. Például, ha a kártyaszám első számjegye 7, akkor a kártyát a kőolajiparral kapcsolatban álló szervezet, például egy benzinmárka adja ki. A 4. és 5. számjegy - Visa és MasterCard - a banki és pénzügyi ágazatra vonatkozik. A 6-os szám - Fedezze fel - a kereskedést és a banki tevékenységet jelenti.

A 3-as számmal kezdődő számlaszámok - American Express, Diner's Club és Carte Blanche - az utazási és szórakoztatási kategóriához kötik kibocsátó szervezetüket. Az 1. és 2. szám a légitársaságokra vagy más ipari megbízásokra vonatkozik, míg a 8. szám a távközlési vagy más ipari megbízásokat jelöli. A 9-es szám egy nemzeti hozzárendelési entitást jelent.