MMS-problémák Android rendszeren

Ha nem tud multimédia üzeneteket vagy MMS-eket küldeni vagy fogadni androidos okostelefonján, a probléma hálózati problémákból vagy a telefonnal kapcsolatos szoftverproblémákból származhat. Az MMS-problémák okától függően előfordulhat, hogy teljesen kitörli a telefon adatait.

Internetkapcsolat

Ellenőrizze az Android telefon hálózati kapcsolatát, ha nem tud MMS-üzeneteket küldeni vagy fogadni. Az MMS funkció használatához aktív mobil adatkapcsolatra van szükség. Nyissa meg a telefon Beállításait, és koppintson a „Vezeték nélküli és hálózati beállítások” elemre. Érintse meg a „Mobilhálózatok” elemet annak engedélyezéséhez. Ha nem, akkor engedélyezze, és próbáljon MMS-üzenetet küldeni. Ha nem a szolgáltató hálózatán kívül tartózkodik, engedélyezze az adatbarangolást az MMS használatához, bár az MMS szolgáltatásai nem működnek megfelelően, amíg nem tér vissza a szolgáltató hálózatába.

Adat terv

Ha androidos telefonja újonnan aktiválódott, ellenőrizze, hogy a szolgáltatási terve tartalmaz-e adatcsomagot. A legtöbb szolgáltató megköveteli, hogy az Android-felhasználók rendelkezzenek okostelefon-adatcsomaggal a szolgáltatásukban. Szolgáltatójától függően online ellenőrizheti a tervét a szolgáltató webhelyén keresztül, vagy felhívhatja az ügyfélszolgálatot. Ha az adatok nem szerepelnek, kérje meg a szolgáltatót, hogy adja hozzá a tervéhez. A legtöbb szolgáltató azonnal aktiválja az adat lefedettséget, hogy Ön használhassa az MMS-szolgáltatást.

Soft Reset

A soft reset törli az Android-telefonok számos kérdését. Ha az MMS-problémák továbbra is fennállnak, állítsa vissza a telefont. A soft reset vagy az akkumulátor behúzása nem befolyásolja negatívan a telefonját. Lehet, hogy megadja a telefonnak a megfelelő működéshez szükséges lendületet. Húzza ki a telefon akkumulátorát, és hagyja 45 másodpercig. Cserélje ki az akkumulátort, és kapcsolja be a telefont. Küldjön tesztüzenetet annak megállapítására, hogy a probléma megoldódott-e.

Újraindítás

Az MMS-problémák kijavításának utolsó lehetősége az Android telefonon a hardver visszaállítása. A hard reset törli az adatokat a telefonról, és visszaállítja annak beállításait. A merevlemez visszaállítása előtt készítsen biztonsági másolatot a telefon fájljairól. Nyissa meg a telefon beállításait, és koppintson az „Adatvédelem” elemre. Koppintson a „Gyári adatok visszaállítása” elemre, és kövesse az utasításokat a hardveres visszaállítás befejezéséhez. Az Android újraindításakor újra végig kell végeznie a telefon beállítási folyamatát.