Hogyan tehetjük ismerőseid listáját priváttá a Facebookon

Alapértelmezés szerint bárki láthatja, hogy kivel barátok vagyunk a Facebookon, de ha szeretné, szűkebb közönségre korlátozhatja a Facebook-barátok listáját. Beállíthatja azt is, hogy ki próbálhat meg hozzáadni ismerősként a Facebookon.

Tipp

A profil Barátok részében konfigurálhatja, hogy kik láthatják ismerőslistáját.

Baráti listád priváttá tétele

Beállíthatja, hogy kik láthatják ismerőslistáját a Facebookon. Ehhez lépjen a profiloldalára, és kattintson vagy érintse meg a "Barátok" linket. Kattintson vagy koppintson a szerkesztés gombra, amely ceruzának tűnik, majd kattintson vagy koppintson az „Adatvédelem szerkesztése” elemre. Az adatvédelem legördülő menüből válasszon közönséget a barátok listájához.

Ha a „Nyilvános” lehetőséget választja, amely alapértelmezés szerint a barátok listája kezdődött, bárki láthatja ismerőseinek listáját, függetlenül attól, hogy ismer-e téged. Ha a "Barátok" lehetőséget választja, csak az ismerősei láthatják a barátok listáját. Ha a "Csak én" lehetőséget választja, csak Ön láthatja a barátok listáját.

Lehet, hogy az emberek más módon is képesek lesznek kitalálni, kivel barátok, még akkor is, ha korlátozzák a barátok listáját. Például az emberek láthatják, hogy kik a közös barátaik, ha van benned valami közös, amikor ellátogatnak a Facebook profiloldaladra. Ezen kívül előfordulhat, hogy valaki más ismerőseinek listáján látja Önt, és láthatja a barátaival kapcsolatos információkat a hírcsatornájában.

Talán kitalálhatják azt is, hogy valaki, aki megcímkézett egy bejegyzésben, vagy kommentálta az idővonaladat, a Facebook-barátod.

Annak korlátozása, hogy ki barátozhat meg

Ha idegesítő vagy zaklató barátkéréseket kap a Facebookon, akkor érdemes korlátoznia, hogy ki adhat hozzá barátként. Ehhez kattintson a lefelé mutató nyíllal ábrázolt főmenüre a Facebookon, majd kattintson a "Beállítások" gombra. A Beállítások menüben kattintson az "Adatvédelem" elemre. A "Ki küldhet Önnek barátkéréseket?" Felirat mellett kattintson a "Szerkesztés" gombra.

Ebből a menüből választhatja a "Mindenki" vagy a "Barátok barátai" lehetőséget. Ha barátai barátjait választja, csak azok az emberek adhatnak hozzá téged, akikkel barátok vagy, akik csökkenthetik a spameket és a zaklatásokat, de ez azt jelentheti, hogy előfordulhat, hogy ismerősöktől nem érkeznek barátkérések.

Ha találkozol valakivel, aki azt akarja, hogy add hozzá Facebook-barátként, felveheted. Megváltoztatja Facebook-beállításait, hogy engedélyezhesse őt Facebook-barátként, majd visszatérhet arra, hogy nem engedélyez további Facebook-barátokat.