Miért kapok még mindig előugró ablakokat a Chrome-ban?

Ha a Google Chrome böngészése közben előugró ablakokat kap, az azt jelenti, hogy az előugró ablakok blokkolója nincs megfelelően konfigurálva, vagy más szoftver kijátssza a böngésző előugró ablakainak blokkolóját. Az előugró ablakok célja egy új weboldal megnyitása egy másik ablakban, hogy az eredeti oldal ne maradjon érintve: az új ablak tartalmazhat néhány speciális testreszabási funkciót.

A felugró ablakokat blokkoló programokat úgy tervezték, hogy leállítsák a felugró ablakokat, amelyeket a felhasználó számára zavaró módon használnak.

Felugró ablakok tiltása le van tiltva

Előfordulhat, hogy előugró ablakokat kap a Chrome-ban, mert az előugró ablakokat blokkoló program nincs megfelelően konfigurálva. A Chrome csak két előugró ablak-blokkoló beállítással rendelkezik: "Engedélyezze az összes webhelyen az előugró ablakok megjelenítését" és "Ne engedje, hogy egyetlen webhely is megjelenítsen előugró ablakokat (ajánlott)". Ez utóbbi opciót kell kiválasztani a felugró ablakok blokkolásához. A Chrome mindent vagy semmit megközelítést alkalmaz, és nem próbálja kitalálni, melyik előugró ablakra van szükség és melyikre nem.

A felugró ablakok leállításához a Chrome-ban az előugró ablakok blokkolóját a háromsoros „Menü” ikonra kattintva, a „Beállítások”, a „Speciális beállítások megjelenítése”, az Adatvédelem részben a „Tartalombeállítások” elemre kattintva, a a "Nem engedélyezem" opció melletti választógombot, és kattintson a "Kész" gombra.

Kivételt tettél

Ha felvett egy adott oldalt a Chrome listájába a kivételek listájába, akkor az erről az oldalról indított minden felugró ablak átjut a pop-up blokkolón. A Chrome szabályos kifejezésmintát használ az előugró ablakok engedélyezéséhez az azonos fán belüli kapcsolódó oldalakhoz, amelyek akaratlanul is engedélyezhetik az ugyanazon a webhelyen található hasonló nevű más oldalakon megjelenő előugrókat.

Előfordulhat, hogy kivételeket kell tennie annak érdekében, hogy bizonyos webhelyek előugró ablakai bizonyos funkciókat és szolgáltatásokat használhassanak. Például egy webhely előugró ablakot használhat a bejelentkezési funkciókhoz. Ha az adott oldalon megjelenő előugró ablaknak engedélyezi a bejelentkezési szolgáltatás használatát, más előugró ablakok, például hirdetések is megjelenhetnek.

Rosszindulatú programok és Chrome előugró ablakok

A rosszindulatú programok képesek a Chrome pop-up blokkolójának körüljárására és az előugró ablakok indítására, még akkor is, ha az előugró ablakok le vannak tiltva, és a webhely nem szerepel a kivételek listájában.

Ez azt jelzi, hogy a számítógép rosszindulatú programmal fertőzött, ha előugró ablakok jelennek meg a webhelyeken, amikor a blokkolónak le kell állítania őket.

Az előugró ablakok eltűnnek, ha az áthágó kártevőket eltávolítják a rendszerből. Az olyan ingyenes kártevőirtó programok, mint a Malwarebytes és a Spybot, fájdalommentesen eltávolíthatják a kártékony programok többségét. A víruskereső programok képesek azonosítani és eltávolítani a rosszindulatú programok fertőzéseit is.

Adware megkerüli a blokkolókat

A rosszindulatú programokhoz hasonlóan az adware képes megkerülni az előugró ablakok blokkolóit és elindítani a felugró ablakokat. Az adware abban különbözik a rosszindulatú programtól, hogy jogszerűen telepíti magát a felhasználó engedélyével, annak ellenére, hogy a felhasználó valószínűleg nem ismeri fel, amit jóváhagy. A vírusirtók és a rosszindulatú programok elleni programok eltávolíthatják a reklámprogramokat. Ugyanakkor az adware úgy működhet, mint a számítógép bármely törvényes programja, és rendelkezik beépített eltávolító programmal, amely elérhető a Start képernyőn vagy a Vezérlőpult "Programok és szolgáltatások" menüjén keresztül.