A legjobb idő az eBay-aukció befejezésére

Ha fix árú vagy árukat árusít az eBay-en, a lista 30 napos lépésekben marad fent. Ha aukcióba hoz egy tételt, az időtartam sokkal rövidebb. Az aukciók alapértelmezés szerint hét napig futnak, vagy választhat három, öt vagy 10 napot is. Az aukció befejezésének legmegfelelőbb időpont kiválasztása azt eredményezheti, hogy több ajánlattevő látja az árucikkét, és növeli a nyertes ajánlatot.

Legjobb befejezési idő

Az eBay régóta eladók szerint az aukció befejezésének optimális ideje keleti 18 és 22 óra között van. Ez csendes-óceáni idő szerint 15 és 19 óra között van, amint az az aukciós listán látható, tükrözve az eBay központját San Jose-ban, Kaliforniában. Válasszon egy befejezési időpontot, amely lehetővé teszi a legtöbb ember számára az elem megtekintését. Az optimális végidő 19 órától a Csendes-óceánon biztosítja, hogy a keleti parti ajánlattevők továbbra is ébren legyenek, míg a nyugati partvidékiek az iskolából és a munkahelyükről érkeztek haza. Az aukció kezdetének napszáma egyben az aukció vége. Az aukció kezdetének ellenőrzéséhez további díjat fizethet.

Legjobb befejező nap

Vasárnap fejezze be az aukciót, hogy minél nagyobb esélye legyen a magasabb ajánlatok megszerzésére. Vasárnaponként többen vannak otthon, és a vásárlóknak gyakran több idejük van tanulni és licitálni aukciókra, mint a hét hátralévő részében. Az AuctionBytes online webhely közvélemény-kutatása szerint hétfőt kell választania, ha a vasárnap nem választható. Míg egykor a szombatot tartották a második legjobb választásnak az aukció lezárására, az eladók most úgy érzik, hogy az ajánlattevőket szombaton más dolgok foglalkoztatják, és kevesebb idejük van az eBay aukcióinak megtekintésére vagy ajánlatok megtételére.

Az aukció hossza

Az aukció lebonyolításának időtartama határozza meg a végének napját. A hétnapos aukció vasárnapi befejezéséhez kezdje meg az aukciót előző vasárnap. Kezdjen el ötnapos aukciót kedden, három vagy 10 napos aukciót csütörtökön annak biztosítása érdekében, hogy az aukció vasárnap záruljon le.

Ünnepek vége

Kerülje el az aukció ünnepnapi befejezését akkor is, ha az ünnep vasárnapra esik. A vásárlók általában nem szerveznek online aukciókat ünnepnapokon, mivel foglalkoztatják őket az ünnepségek. Kerülje az aukció befejezését a hálaadás után pénteken, szombaton és vasárnap. Ebben az ünnepi időszakban fejezze be az aukciót a Cyber ​​Monday hétfői hálaadás utáni hétfőn, az internetes vásárlást népszerűsítő marketing trükk.