Excel képlet a számbeli különbségek keresésére

Számítsa ki a két érték közötti különbséget a Microsoft Excel munkalapon. Az Excel egy általános képletet nyújt, amely megtalálja a különbséget a számok, dátumok és idők között. Néhány speciális opciót kínál az egyéni formátumok alkalmazásához is. Kiszámíthatja a két időérték közötti percek számát vagy a két dátum közötti hétköznapok számát.

Operátorok

A kivonási művelet segítségével keresse meg a két érték közötti különbséget. Egy mező értékeinek kivonásához a másikból mindkét mezőnek ugyanazt az adattípust kell tartalmaznia. Például, ha egy oszlopban "8" van, és egy másik oszlopban levő "négyből" kivonja, az Excel nem tudja végrehajtani a számítást. Győződjön meg arról, hogy mindkét oszlop azonos adattípusú, jelölje ki az oszlopokat, és jelölje ki az adattípust a szalag „Főoldal” lapján található „Szám” legördülő mezőből.

Számok

Számítsa ki a két szám közötti különbséget úgy, hogy egy képletet beír egy új, üres cellába. Ha A1 és B1 egyaránt numerikus érték, használhatja az "= A1-B1" képletet. A celláinak nem kell ugyanabban a sorrendben lenniük, mint a képletnek. Például a "= B1-A1" képletet is használhatja egy másik érték kiszámításához. Formázza a kiszámított cellát úgy, hogy kiválaszt egy adattípust és egy tizedesjegyet a szalag "Home" lapján.

Idők

Keresse meg a különbséget két alkalommal, és használjon egyedi formátumot az eredmény megjelenítéséhez. Az Excel két lehetőséget kínál a kétszeres különbség kiszámításához. Egyszerű kivonási művelet, például "= C1-A1" használata esetén válassza ki a "h: mm" egyéni formátumot a Cella formázása lehetőségek közül. Ha a TEXT () függvényt használja, például a "= TEXT (C1-A1," h: mm ")", akkor adja meg az egyéni formátumot az egyenleten belül. A TEXT () függvény a számokat szöveggé alakítja egyedi formátum használatával.

Dátumok

Az Excel két lehetőséget kínál a két dátum közötti különbség kiszámításához. Egy egyszerű kivonási művelettel, például "= B2-A2" segítségével kiszámíthatja a két naptári dátum közötti napok számát. A NETWORKDAYS () függvénnyel két naptári dátum közötti hétnapok számát is kiszámíthatja. Például, ha egy új üres cellába írja be a "= NETWORKDAYS (B2, A2)" kifejezést, akkor az eredmény csak a hétfő és péntek közötti napokat tartalmazza.