Hogyan működik a Skype, és drága-e használni?

A Skype egy olyan program, amely lehetővé teszi számítógépe használatát másokkal való kommunikációhoz. Sokan a Skype-ra támaszkodva tartják a kapcsolatot barátaikkal és családtagjaikkal, csúcsidőben pedig akár 40 millió ember is igénybe veszi a szolgáltatást. A Microsoft megszerezte a Skype-ot, és integrálta a Microsoft Outlook programba és más programokba. Többet hoz ki a Skype-ból, ha megérti, hogyan működik és mibe kerül a használata.

Technológia

Amikor a Skype segítségével kommunikál, annak szoftvere titkosítja a kommunikációt, hogy megakadályozza a hackerek megfejtését a tartalmában. Ezután a kommunikáció a Skype-ot futtató gyors és nagy teljesítményű számítógépek hálózatán halad, amíg el nem éri a címzettet. Ha az a személy, akivel kommunikál, vezetékes vezetéken van, a kommunikáció szükség szerint egy szabványos telefonhálózaton halad, amíg el nem éri célját. Ne feledje, hogy a Skye nem folytat kommunikációt a sürgősségi személyzet számára.

Ingyenes szolgáltatások

Ingyenes fiókot hozhat létre Skype-fiókkal. Ha ezt megtette, akkor Skype-fiókjával ingyenes hang- vagy videohívásokat kezdeményezhet az internetkapcsolatáról más, az internetet is használó felhasználók számára, bár mobiltelefonon vagy vezetékes telefonon nem hívhatja az embereket. A Skype ingyenes azonnali üzenetküldési szolgáltatást is nyújt a többi Skype-felhasználóval való kommunikációhoz. Végül a Skype támogatja a fájlok küldését másoknak azzal, hogy egyszerűen áthúzza a fájlokat a Skype csevegőbe. A szolgáltatás segítségével képeket, videókat és más fájlokat küldhet.

Fizetett hívások

Míg ingyenesen kezdeményezhet hívásokat a Skype-ot futtató számítógépek között, ellenszolgáltatás ellenében a Skype segítségével mobiltelefonon vagy vezetékes vonalon keresztül is csatlakozhat az emberekhez. A Skype havi néhány dollárt számít fel korlátlan hívásért az Egyesült Államokba és Kanadába, és kevesebb, mint 20 dollárt korlátlan hívásért a világ számos országába. Ha fel akarja venni Kínát a hívható országok listájára, a Skype havonta több mint 20 dollárt számít fel. A Skype lehetővé teszi a telefonidő percenkénti vásárlását is.

Egyéb fizetett szolgáltatások

A vezetékes és mobiltelefonos fizetős hívások mellett a Skype további szolgáltatásokat kínál a felhasználóknak térítés ellenében. Szöveges üzeneteket küldhet üzenetenként körülbelül 10 centért, emellett pedig akár tíz ember számára is igénybe vehet prémium videokonferencia-szolgáltatásokat, havi tíz dollárnál kevesebbért. Használhatja a csoportos videokonferenciát a világ bármely országának hívására, a Skype pedig élő csevegési ügyfélszolgálatot kínál fizető felhasználóinak. A prémium videokonferenciák szintén nem tartalmaznak hirdetést.

Alkalmazások

A Skype olyan okostelefonos alkalmazásokat kínál népszerű platformokon, mint az Android, az iPhone és a Windows telefonok. Ezenkívül biztosít egy alkalmazást az iPod Touch számára, amely hatékonyan átalakítja telefongá, bárhol is van Wi-Fi. Ezek az alkalmazások megkönnyítik a Skye használatát közvetlenül mobileszközéről, így a skype használatához nem kell számítógéphez kötődni.