10 példa az egyéni vállalkozókra

Az egyéni vállalkozás az a vállalkozás, amelynek egyetlen tulajdonosa van, és nincs bejegyezve gazdasági társaságként, társaságként vagy korlátolt felelősségű társaságként. Az egyéni vállalkozó független vállalkozóként dolgozhat, vagy kisvállalkozást működtethet. Az egyéni vállalkozók számos iparágban rendelkeznek vállalkozással. Sok otthoni vállalkozást egyéni vállalkozók működtetnek. Az egyéni vállalkozók által működtetett közös vállalkozások megértése segíthet eldönteni, hogy ez az Ön számára megfelelő struktúra.

Futtasson könyvelési vállalkozást

Egy könyvelő vállalkozás kielégíti más vállalkozások pénzügyi szükségleteit. A könyvelő a vállalat bevételeit, kiadásait és egyéb pénzügyi adatait könyvelési rendszerbe könyveli. Ez a vállalkozások tulajdonosainak pontos pénzügyi információkat nyújt a vállalkozásukkal kapcsolatban. A könyvelő által vezetett pénzügyi információkat a társaság adóbevallásának elkészítéséhez használják.

Otthoni egészségügyi ellátás biztosítása

Az egészségügyi ipar általában jó és rossz gazdasági körülmények között is virágzik. Sok egyéni vállalkozó igyekszik kihasználni ezt a stabilitást azáltal, hogy otthoni egészségügyi vállalkozásokat indít. Ezek közül sok az időseket szolgálja. A szolgáltatások magukban foglalhatják az ételek főzését, az otthonok takarítását és a higiéniai igények segítését.

Legyen pénzügyi tervező

Az egyéni vállalkozók pénzügyi tervezőként dolgoznak, és szolgáltatásaikat magánszemélyeknek és kisvállalkozásoknak kínálják. Segítenek a családoknak megtervezni a nyugdíjat, megtakarítani az egyetemi kiadásokat és befektetni az értékpapírokba. A vállalkozások számára gondoskodó pénzügyi tervezők segíthetnek egy vállalatnak a munkavállalói nyugdíjcsomagok és egyéb alkalmazotti juttatások felállításában.

Kertépítő társaság működtetése

A tereprendező egyedül dolgozhat, vagy alkalmazhat egy kis alkalmazotti csapatot. A tájrendezők gyepeket, növényeket és fákat tartanak fenn a tulajdonosok és a vállalkozások számára. A legtöbb, a kereskedelmi ügyfelekkel dolgozó tereprendező vállalat alkalmazottakat alkalmaz projektek kidolgozásához.

Számítógépjavítási szolgáltatások

A számítógép-javító vállalatokat gyakran egyéni vállalkozóként működtetik. Egyes vállalkozások tulajdonosai kereskedelmi üzleteket működtetnek, míg mások otthonról dolgoznak. A kis számítógép-javító vállalkozások jellemzően az egyéneket szolgálják ki.

Vezessen egy vendéglátó-ipari vállalatot

A vendéglátóipari társaságok szolgáltatásokat kínálnak partik, esküvők, egyházi rendezvények és üzleti rendezvények lebonyolítására. A legtöbb esetben egy vendéglátó-ipari vállalkozást működtető egyéni vállalkozónak alkalmazottainak kell alkalmaznia.

Takarítási szolgáltatások nyújtása

A háztakarítással foglalkozó vállalkozások indítási költségei általában alacsonyak. A vállalkozások tulajdonosai különféle kiegészítő szolgáltatásokat kínálnak, mint például mosoda, ablakmosás és szőnyegtisztítás.

Legyen szabadúszó író

Egyes szabadúszó írók független vállalkozóként működnek, míg mások kis kiadói társaságokat alapítanak. Egy szabadúszó író szolgáltat tartalmat a vállalkozások tulajdonosainak, vagy tartalmat ír, hogy eladhassa a fogyasztóknak. A sajtóközleményeket, az értékesítési példányokat, a weboldal tartalmát és a blogbejegyzéseket általában szabadúszó írók biztosítják.

Ajánljon oktatói szolgáltatásokat

A tutori vállalkozások különféle tantárgyakban nyújtanak tanulási segítséget a hallgatóknak. Az oktatók személyesen vagy online videocsevegéseken keresztül dolgozhatnak együtt a hallgatókkal. Sok oktató rendelkezik tanítási tapasztalattal vagy széleskörű ismeretekkel az oktatott tárgyban.

Legyen virtuális asszisztens

A virtuális asszisztensek az interneten keresztül segítik az adminisztratív feladatokat ellátó vállalkozókat. A virtuális asszisztensek által elvégzett feladatok az ügyfelek igényeitől függenek. A gyakori feladatok közé tartozhat az e-mailek ellenőrzése, az Excel-táblázatok létrehozása és a dokumentumok beírása.