Rajz felvázolása a Photoshopban

A rajz felvázolása az Adobe Photoshopban egy módszer, amelyet a digitális fényképek vonalas rajzokká alakítására használnak. A folyamat a felvázolni kívánt területeket körülvevő utak létrehozásán alapul. Az útvonalak segítségével szorosan kiválaszthatja a körvonal helyzetét, mielőtt alkalmazza az ecsetvonást, amely létrehozza a tényleges vonalat az objektum körül. A Photoshop rétegek segítségével úgy hozhatja létre az útvonalakat, hogy azokat elkülönítse a tényleges képtől, lehetővé téve a rajz saját fájlba mentését az eredeti fotó befolyásolása nélkül.

 1. Nyissa meg a Képet a Photoshop alkalmazásban

 2. Indítsa el a Photoshop alkalmazást, és nyissa meg a felvázolni kívánt képet a Photoshop alkalmazásban.

 3. Nyissa meg a Rétegek panelt

 4. Kattintson az alkalmazás tetején lévő főmenü „Ablak” menüjére, és válassza a „Rétegek” lehetőséget a Rétegek panel megnyitásához, ha az még nincs megnyitva.

 5. Másolja a réteget

 6. Nyomja meg a „Ctrl-J” gombot az eredeti réteg másolásához. A panel rétegeinek neve: "Háttér" és "1. réteg". Kattintson duplán a "Háttér" nevre a Réteg panelen a meglévő név kiemeléséhez. Írja be az „Eredeti” parancsot a réteg átnevezéséhez. Nevezze át az 1. réteget „Top” -ra, hogy megkülönböztesse a rajz létrehozásához használt különféle rétegeket.

 7. Nevezze át a Rétegeket

 8. Két új réteg létrehozásához nyomja meg kétszer a „Ctrl-Shift-N” és az „OK” gombot. Húzza az egérrel az új rétegeket a „Top” réteg alá. Nevezze át az első új réteget „Háttér”, a másik új réteget pedig „Vázlat” névre.

 9. A háttérszínek módosítása

 10. Kattintson a „Háttér” rétegre, majd válassza az eszköztáron a „Paint Bucket” eszközt. Válassza ki a fehér színt. A "Háttér" rétegre kattintva az átlátszó réteget fehérre változtatja. Kattintson a réteg neve melletti "Szem" ikonra a réteg elrejtéséhez.

 11. Tegye aktívvá a körvonalréteget

 12. A mellette lévő szem ikon segítségével rejtse el a „Felső” réteget, majd a panelen kattintson rá a „Vázlat” réteget. Ez aktiválja az „Outline” réteget.

 13. Válassza ki az Ecsettipp és színt

 14. Kattintson az ecset eszközre, hogy kiválassza az ecsetet és a színt a körvonalon. Válassza ki a kívánt ecsethegyet, és válasszon egy színt a Szín panelen.

 15. Hozzon létre egy utat a kép körül

 16. Kattintson az eszköztár „Toll” eszközére. Válassza ki a toll „Útvonalak” ikont az alkalmazás tetején található opciósávon. Ezzel az eszközzel létrehozhat egy utat a kép körül úgy, hogy kiválasztja azokat a pontokat a kép kontúrjai mentén, amelyeket a toll vonal követ, és felvázolja az objektumot.

 17. Hozzon létre egy görbe vonalat

 18. Kattintson a kép szélére a képgörbe elején. Vigye a tollat ​​a görbe végére, és kattintson ismét a kép szélére. Megjelenik egy vonal, amely a két pont közötti utat követi. Ívelt vonal létrehozásához görbe a vonalat az egér gombjának nyomva tartásával és balra vagy jobbra húzásával. Állítsa be a vonalat az egér mozgatásával, amíg meg nem egyezik az objektum görbével. Kövesse az elemet a tollal, kattintson az egyes görbék végére. Minél kisebb a görbe kiválasztása, annál jobban követi a toll a körvonalat. Látni fogja az utat, ahogy halad.

 19. Körvonalak a kontúrokig

 20. Kövesse az elem körvonalait, amíg vissza nem tér a kiindulási ponthoz. Kattintson a kiindulási pontra a körvonal kitöltéséhez.

 21. Válassza ki a kefét

 22. Kattintson a jobb gombbal az útvonalra, és válassza a „Stroke Path” lehetőséget. Válassza az "Ecset" lehetőséget, hogy kiválassza az előre definiált ecsetet a körvonal készítéséhez. Kattintson az "OK" gombra az ecsetvonás alkalmazásához a kijelölt útvonal mentén.

 23. Távolítsa el az elérési utat

 24. Kattintson a "Hát" ikonra a Háttér réteg mellett. Kattintson a jobb gombbal az útvonalra, és válassza az „Útvonal törlése” lehetőséget az útvonal eltávolításához, és csak a Stroke Path paranccsal megrajzolt vonal maradjon. Ellenőrizze, hogy a vonal a kívánt módon jelenik-e meg. Ha nem, törölje az eszköztár Radír eszközével, és próbálja újra. Ha a vázlat sikeres, rejtse el ismét a háttérréteget a Szem ikonnal.

 25. Folytassa a többi szakasz ismertetését

 26. Folytassa a körvonal további szakaszainak felvázolását a 9–12. Lépés megismétlésével, amíg a rajz elkészül. Szükség esetén változtassa meg munkája szélességét.

 27. A Vázlatos réteg kivételével az összes elrejtése

 28. A Vázlat réteg kivételével az összes elrejtése csak a rajz megtekintéséhez. Mentse a fájlt az eredeti fotó és a rétegek megőrzése érdekében. Törölje a többi réteget, és mentse a rajzot külön fájlként a „Fájl” és „Mentés másként” opciókkal, hogy csak a kép körvonala maradjon külön fájlként.