Miért hallom a saját hangomat a fülhallgatómban?

Különböző okokból hallhatja saját hangját egy fülhallgatón keresztül. A probléma azonosítása és megoldása nagyrészt próba és hiba folyamat. Szerencsére a gyakori javítások egyike sem különösebben nehezen megvalósítható, és elkerülhető a frusztráció és a figyelemelterelés, aminek a visszhangnak érdemesnek kell lennie.

Mások hangszórói

A visszhang legegyszerűbb és legvalószínűbb okát még a mikrofon sem okozza. Ha azoknak az embereknek, akiknek beszél, saját mikrofonokkal rendelkeznek, és hangszórókon keresztül fogadják a hangját, mikrofonjaik fel tudják venni a hangot a hangszórókról, és visszaküldhetik Önnek. Egyszerű teszt az, ha megkéred, hogy barátaid egy pillanatra kapcsolják ki a hangszórókat. Ha a barátai hangszórói okozzák a problémát, kérje meg, hogy távolabb kerüljenek a hangszóróktól, csökkentse hangerejét, vagy használjon fejhallgatót.

Egyéb eszközök

Lehet, hogy egynél több rögzítőeszközt aktivált. Sok laptophoz és webkamerához integrált mikrofon tartozik. Ha számítógépe egyszerre használja a fejhallgatót és egy másik felvevő eszközt, akkor ez visszhanghatást eredményezhet. Más rögzítőeszközök kikapcsolásához kattintson a "Start | Vezérlőpult | Hardver és hang | Hang" gombra. Kattintson a megjelenő ablakban a "Felvétel" fülre. Kattintson a jobb gombbal minden felsorolt ​​eszközre, amely nem a fejhallgató, és válassza az előugró menü "Letiltása" parancsát.

Mikrofon erősítő

Egyes hangkártyák a Windows "Microphone Boost" nevű funkcióját használják, amely a Microsoft jelentése szerint visszhangot okozhat. A beállítás letiltásához térjen vissza a Hang ablakhoz az előző szakaszban leírtak szerint. Kattintson a "Felvétel" fülre, majd kattintson a jobb gombbal a fülhallgatóra, és válassza a "Tulajdonságok" lehetőséget. Kattintson a "Szintek" fülre a Mikrofon tulajdonságai ablakban, és törölje a jelölést a "Mikrofon növelése" fülről. Kattintson az "Apply" gombra, majd zárja be az ablakot.

Mic Monitor

Egyes fejhallgatók szándékosan visszaküldik a felhasználó hangjának egy részét a fülhallgatóhoz, hogy a felhasználók tudják, mennyire hangosan fognak szólni másoknak. Internetkapcsolattól és az Ön által használt programtól függően a beszéd és a lejátszott hang között lehet némi késés. Térjen vissza a fülhallgató Mikrofon tulajdonságai ablakához az előző szakaszban leírtak szerint. Kattintson a "Hallgatás" fülre, és ellenőrizze, hogy a "Hallgassa meg ezt az eszközt" jelölőnégyzet üresen marad-e. Ha be van jelölve, kattintson egyszer a négyzetre a pipa eltávolításához, majd kattintson az "Apply" gombra, és zárja be az ablakot.