Mi van, ha egy fizetett alkalmazott 40 óránál többet dolgozik?

A heti 40 órás munka a legtöbb amerikai teljes munkaidőben dolgozó munkavállalóra jellemző. Sok munkavállaló fizet túlórát, ha 40 óránál többet dolgozik egy héten, de ez nem mindig így van. Attól függően, hogy fizetéssel vagy-e, hol laksz, és mekkora cégnél dolgozol, nem biztos, hogy kompenzálják a túlórákat, ha 40 órán túl dolgozol.

Tipikus túlóra házirendek

A munkáltatók megkövetelhetik alkalmazottaiktól, hogy túlmunkát végezzenek, és jogukban áll elbocsátani az elutasító alkalmazottat. A béres munkavállalóktól azonban túlórabér nélkül lehet szükség. A Fair Labor Standards Act (FLSA) a szövetségi szabályokat határozza meg, amelyek irányítják a túlóra politikáját. Ne feledje azonban, hogy az állami előírások meghaladhatják az FLSA-t.

Az FLSA olyan szabályokat is meghatároz, amelyek szerint a fizetett alkalmazottaknak túlórát kell fizetni, és melyeket tekintik mentesítettnek. Az állami előírások ebben az esetben is messzebbre léphetnek, mint a szövetségi törvények.

A túlóra díjazás a szokásos fizetési ráta másfélszerese.

Törvény a tisztességes munkaügyi normákról

Az FLSA alkalmazotti munkahétre vonatkozik. A szövetségi törvény nem korlátozza, hogy egy nap hány órát igényelhet, bár egyes államok törvényei ezt teszik.

Az óránkénti és a nem mentes béreseknek túlórát kell fizetni, ha egy héten 40 óránál többet dolgoznak. A hét egy 168 órás, vagy hét egymást követő 24 órás nap rögzített időtartama.

Még akkor is, ha kéthetente fizetnek Önnek, ha túlórára jogosult, nem követelhető meg, hogy az egyik héten 60, a következő 20 órában dolgozzon, anélkül, hogy túlórát fizetne azért a hétért, amelyet 40 órán túl dolgozott.

Béres munkavállalók és túlórák

Az FLSA szerint azok a bérmunkások, akik megfelelnek bizonyos felügyeleti normáknak, általában mentesülnek a túlórabér-szabályok alól. Jelenleg az egyik szabvány az, hogy ezeknek a munkavállalóknak heti 455 dollárt meghaladó fizetést, vagyis évi 23 660 dollárt kell fizetni. A Munkaügyi Minisztérium azt javasolja, hogy emeljék ezt a mentes fizetési szintet azoknak a munkavállalóknak, akik heti 679 dollárt meghaladó, vagyis évi 35 308 dollárt keresnek.

Azok a munkavállalók, akik meghaladják a mentes fizetési normákat vagy meghaladják azokat, továbbra is jogosultak a túlórákra, de ez a munkaköri feladataikon alapul.

Mentes bérmunkások

A munkavállalókat három osztályba sorolják, akik, ha minősítő fizetést kapnak, mentesülnek a túlóraszabályok alól. Ahhoz azonban, hogy egy munkát mentesnek lehessen tekinteni ezen osztályozások mindegyikében, a besorolás összes szabványának meg kell felelnie:

  • Vezetői mentesség: Ezeknek az alkalmazottaknak legalább heti 455 dollárt kell fizetniük; irányítja a szervezet részlegét vagy alosztályát; felügyeljen két teljes munkaidőben dolgozó munkavállalót; és részt vesznek más alkalmazottak felvételében és elbocsátásában.
  • Adminisztratív mentesség: Ezeknek az alkalmazottaknak legalább heti 455 dollárt kell keresniük, és irodai vagy egyéb adminisztratív munkát kell végezniük a szervezet vezetésével vagy általános üzleti műveletekkel kapcsolatban.
  • Szakmai mentesség: Ezeknek a hivatásos dolgozóknak legalább heti 455 dolláros fizetést kell keresniük; többnyire fejlett ismereteken alapuló szellemi munkát végez; a tudomány vagy a tanulás területén kell lennie; és sokéves képzéssel sajátítsa el ezeket az ismereteket.

Tehát, ha keresetet keres, és ügyvezetőnek számítanak, de csak egy alkalmazottat felügyel, akkor túlórára jogosult lehet.

Kivételek az FLSA-val szemben

Az FLSA nem terjed ki az összes teljes munkaidős alkalmazottra. Az összes ilyen szabványnak megfelelő magáncégek mentesülhetnek a túlmunkára vonatkozó törvények alól:

  • Azok a cégek, amelyek nem állami vonalon árulnak.
  • Azok a cégek, amelyek nem az állami vonalakon értékesítendő árukat vagy anyagokat kezelnek, nem értékesítenek vagy dolgoznak velük kapcsolatban.
  • Olyan vállalatok, amelyek kevesebb mint 500 000 dollárt keresnek üzleti tevékenységükben.

Bizonyos szervezeteknek azonban mindig meg kell felelniük az FLSA szabványainak. Ide tartoznak a kórházak, a rezidensek orvosi vagy ápolási szolgáltatói, az iskolák és az óvodák, valamint a kormányzati szervek.

A háztartási alkalmazottakra - ideértve a házvezetőket, a teljes munkaidős gyermekfelügyeleteket és a szakácsokat - általában az FLSA vonatkozik. Összesen több mint 143 millió amerikait véd az FLSA.

Állami kivételek az FLSA-val szemben

Alaszkában, Kaliforniában és Nevadában az alkalmazottak túlórát kereshetnek, ha egyetlen nap alatt nyolc óránál többet dolgoznak. A kaliforniai munkavállalóknak, akik túlórát keresnek, kétszeres fizetést kell fizetni, ha napi 12 órát vagy annál többet dolgoznak.

Coloradóban a munkavállalóknak nem feltétlenül fizetnek túlórát azért, mert napi nyolc órát meghaladnak, ha egy héten nem dolgoznak 40 óránál többet, de másfél időt kell fizetniük, miután 12 órát dolgoztak egy egyetlen nap. Oregonban vannak olyan szabályok, amelyek kifejezetten a gyártókra vonatkoznak. Ezeknek az alkalmazottaknak túlórát kell fizetniük, miután napi 10 órát dolgoztak.

Egy hét múlva mind a hét nap munka, még akkor is, ha nem haladja meg a 40 órát, jogosult az automatikus túlórára Kaliforniában. A hét hetedik napján az első nyolc órában dolgozó alkalmazottak másfél és kétszeres időtartamot kapnak a nyolc órán túl ledolgozott órák után.

Az FLSA-nál kevésbé szigorú állami törvények a legtöbb magán- és állami munkaadóra nem vonatkoznak.

Gyermekmunka törvények

A gyermekmunka törvényei tiltják, hogy a 18 év alatti emberek bizonyos munkakörökben dolgozzanak. Ezek a törvények korlátozzák az órák számát és azt az időket is, amikor egy 16 év alatti gyermek dolgozhat.