Hogyan keressünk egy EIN számot

A munkáltatói azonosítószám (EIN) azonosítja a vállalkozást az IRS-hez, ahogyan az egyént a társadalombiztosítási száma megcímkézi. Ha az egyén bevallásra írja fel társadalombiztosítási számát, a vállalkozás EIN-t használ. A tulajdonosuktól jogilag elkülönült vállalatoknak EIN-ekre van szükségük; az egyéni vállalkozások is, ha vannak alkalmazottaik. Ha fel kell keresnie saját vagy más cég EIN-jét, akkor ez elég egyszerű.

Elveszítette az EIN-jét?

Ha elvesztette EIN-jét, akkor nem lehet nehéz visszaszereznie, amikor szüksége van rá:

  • Keresse meg az utolsó adóbevallását, és keresse meg ott az EIN-t.
  • Ássa át a papírjait, és keresse meg az eredeti IRS-értesítést, amely hozzárendeli az EIN-jét.
  • Ha EIN-jét üzleti bankszámláján használta, akkor a bank nyilvántartja.

Ha egyik megközelítés sem működik, felhívhatja az IRS-t, és telefonon visszaállíthatja EIN-jét. Mivel igazolnia kell személyazonosságát, hogy az IRS tudja, hogy jogos vagy, ez hosszabb időt vehet igénybe.

Valaki más EIN-jének megtalálása

Ha jogos vállalkozása van, ismernie kell egy másik vállalat EIN-jét, csak hívjon és vegye fel a kapcsolatot velük. Miután megmutatta, hogy nem csaló, nincs oka annak, hogy ne mondja el.

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnél bejegyzett vállalkozásoknak - például részvényeket értékesítő vállalatoknak - be kell iktatniuk EIN-jüket papírjaikba. Ingyenesen kereshet a SEC elektronikus adatgyűjtési, -elemzési és -keresési (EDGAR) rendszerében. Ez rengeteg információt fog kapni, beleértve a vállalat EIN-jét is. A legnagyobb kihívást az jelentheti, ha az összes dokumentumot átkutatja a SEC-nek, hogy megtaláljon egyet a számmal.

Ha a cég nem szerepel az EDGAR-ban, akkor egy kicsit több munkát igényel. Ha a vállalat az EIN-jét a helyi városi vagy megyei önkormányzathoz benyújtott bármely formanyomtatványon felhasználta - például vállalkozási engedélyt véve -, az űrlapok valószínűleg nyilvános nyilvántartások. Egy nonprofit vállalat számára számos ingyenes adatbázis használható. Ha mondjuk a szervezet adómentes nonprofit szervezetként regisztrál az IRS-ben, megkeresheti a nonprofit szervezetet és annak EIN-jét az ügynökség adómentes csoportok keresőjében.

Dolgok, amikre emlékezni kell

Néhány vállalatnak nincs vagy van szüksége EIN-re. Ha Ön vagy az Önt érdeklő vállalat egyéni vállalkozás, ahol nincsenek alkalmazottak, akkor nincs szüksége EIN-re - a társadalombiztosítási szám trükközik.

Ne feledje azt sem, hogy az EIN-ek a társadalombiztosítási számokkal ellentétben változhatnak. Tegyük fel, hogy cége egyéni vállalkozásként indul néhány alkalmazottal. Ha beépíti az utat, akkor új EIN-t kell elővennie. Ha elveszíti az új EIN-papírokat, a vállalkozás eredeti számával ellátott fájl feltárása egyáltalán nem segít.