Hogyan lehet törölni a nyomtató várólistát a Windows rendszerben

Amikor megpróbálja kinyomtatni a fájlokat, például dokumentumokat és képeket, azokat a nyomtatási sorba küldik, ahol minden egyes fájlt egymás után nyomtatnak. Az üzleti tulajdonosok számára a nyomtatósor törlése különösen előnyös lehet, ha meggondolja magát egy adott nyomtatási feladattal kapcsolatban, vagy ha a nyomtató hirtelen abbahagyja a válaszadást. A nyomtatási várólistát tetszés szerint többféle módon törölheti.

A Parancssor használata

1

Kattintson a "Start" gombra, válassza a "Minden program" lehetőséget, majd kattintson a "Kiegészítők" gombra. Kattintson a jobb gombbal a "Parancssor" elemre, majd kattintson a "Futtatás rendszergazdaként" elemre a Parancssor ablak megnyitásához.

2

Írja be a "net stop spooler" (idézőjelek nélkül) parancsot, és nyomja meg az "Enter" billentyűt. Írja be a "del% systemroot% \ System32 \ spool \ printers * / Q" szót (idézőjelek nélkül), és nyomja meg az "Enter" billentyűt.

3

Írja be a "net start spooler" szót (idézőjelek nélkül), és nyomja meg az "Enter" -t a folyamat befejezéséhez.

A Vezérlőpult használatával

1

Kattintson a "Start" gombra, és válassza az "Eszközök és nyomtatók" lehetőséget.

2

Kattintson a jobb gombbal a nyomtatáshoz használt nyomtatóra, majd kattintson a "Lásd: mi nyomtat" elemre. Látnia kell a nyomtatási sorban lévő nyomtatási feladatok listáját.

3

Kattintson a jobb gombbal a nyomtatási feladathoz a törléshez, majd kattintson a "Mégse" gombra. Amikor a rendszer kéri, kattintson az "Igen" gombra a megerősítéshez.

4

Kattintson a "Nyomtató" gombra, majd az "Összes dokumentum törlése" gombra a teljes nyomtatási sor törléséhez.