Az Apple iMac újraindítása a gyári beállításokra

Az Apple iMac számítógépének beépített helyreállítási módja van, amely lehetővé teszi a Mac eredeti gyári beállításainak visszaállítását . Ez egy viszonylag egyszerű és fájdalommentes folyamat, amelynek elvégzése nem igényel magas szintű informatikai diplomát. Ez azonban kis időt igényel, ezért hagyjon néhány órát a lépések kidolgozásához.

Miért kell visszaállítani a gyári beállításokat?

A kisvállalkozások tulajdonosai általában néhány okból újratelepítik a Mac OS rendszert . Lehet, hogy el akarnak adni egy iMac-ot, és el akarják távolítani a bizalmas vagy tulajdonosi adatok nyomát a számítógépről. Ehhez hasonlóan ezt is meg kell tennie egy imént használt használt iMac-mal. A visszaállítási folyamat megtisztítja a rosszindulatú programokkal és vírusokkal fertőzött iMac-ot is.

Szerezzen be USB-kiegészítőket

A Mac átalakításának része a vezeték nélküli Bluetooth-kiegészítők, beleértve a billentyűzetet és az egeret vagy más mutatóeszközt is, ha a Mac-en vannak. Bluetooth-eszközök nélkül az iMac-nak valamilyen más módszerre lesz szüksége a számítógép vezérléséhez, ezért legalább ideiglenesen szabványos USB-billentyűzetre és egérre lesz szüksége. A MacOS sikeres helyreállítása után újra párosíthatja az iMac-ot a Bluetooth-eszközökkel.

Készítsen biztonsági másolatot a számítógépről

A macOS visszaállítási eljárás törli az összes személyes adatot. Minden személyes vagy vállalati fájl, program vagy beállítás teljesen törlődik. Mielőtt elkezdené, készítsen biztonsági másolatot Mac számítógépéről egy külső merevlemezre vagy internetes biztonsági mentési szolgáltatásra, hogy megőrizze a szükséges információkat, és védelemként szolgáljon, ha a helyreállítási folyamat bármilyen okból meghiúsul. Ne feledje, hogy ha valaki más számítógépét állítja helyre, amelyet éppen használtnak vásárolt, akkor lehet, hogy nem kell biztonsági másolatot készítenie.

Deaktiválja a számlákat

Ha ez a saját számítógéped, deaktiváld iTunes, iCloud és iMessage fiókodat, ha vannak ilyenek. Az iTunes deaktiválódik az alkalmazásból. Kattintson a Fiók menüre, válassza a Jogosultságok elemet , majd kattintson a Számítógép engedélyének visszavonása elemre . Deaktiválja az iCloudot a Rendszerbeállítások és az iMessage alkalmazáson keresztül.

Bluetooth hangszórók, egerek és billentyűzetek

Válassza le az iMac-hez társított Bluetooth-eszközök párját. Ehhez kattintson az Apple menüre, és válassza a Rendszerbeállítások lehetőséget . Kattintson a Bluetooth elemre . Vigye az egérmutatót az eszközök nevére. Egy x gomb jelenik meg, amikor ezt megteszi; Kattintson az eszköz párosításának megszüntetéséhez. Ezután csatlakoztasson egy vezetékes USB-vel egyenértékű billentyűzetet vagy egeret a Mac-hez.

Indítsa újra a helyreállítási módba

Indítsa újra az iMac-t az Apple menüre kattintva , majd válassza az Újraindítás… lehetőséget . A párbeszédpanel megjelenésekor kattintson az Újraindítás gombra. Miután az iMac teljesen leállt, de mielőtt újraindulna, tartsa lenyomva a Command ( ) és az R gombokat egyszerre. A Mac megjeleníti a macOS Utilities menüt, ahonnan újratelepítheti a Mac OS rendszert.

Futtassa a Lemez segédprogramot

Futtassa a Lemez segédprogramot a Segédprogramok ablakban, rákattintva. Kattintson a Macintosh HD elemre, majd a Törlés gombra a merevlemezen lévő adatok törléséhez. Kattintson a Kilépés a Lemez segédprogramból lehetőségre, amikor megjelenik a sikertörlés üzenet.

Telepítse a macOS-t az iMac-be

A merevlemez törlése után telepítsen egy új MacOS-példányt az iMac-ra. A segédprogramok főablakában kattintson a MacOS újratelepítése elemre . A Mac szoftver régebbi verzióinak, az úgynevezett OS X-nek ehelyett a választás, az Újratelepítés az OS X lesz , amely ugyanazt a feladatot látja el. A segédprogram kéri, hogy válasszon nyelvet és fogadja el a licencszerződést. Amikor a folyamat befejeződött, az iMac tiszta operációs rendszerrel rendelkezik, gyári beállításokkal.