Hogyan lehet eltávolítani azokat a videókat a YouTube-ról, amelyeket valaki más feltölt

A YouTube nagyszerű módja annak, hogy hatalmas felhasználói hálózattal ossza meg vállalkozásával és szolgáltatásaival kapcsolatos információkat, de néha olyan videókkal is találkozhat, amelyeket kifogásolhatónak vagy esetleg hátrányosnak talál a vállalatának. Noha nem távolíthatja el közvetlenül a mások által feltöltött videókat, van egy jelentési rendszer, amely lehetővé teszi a YouTube ellenőrzését és eltávolítását, ha az sérti az Általános Szerződési Feltételeket vagy a törvényt.

Integetni a zászlót

A YouTube-on minden videó alatt egy eszköztár található, amely különböző műveleteket végezhet, a jobb szélen pedig egy Zászló ikon látható. Ez az a megjelölő eszköz, amellyel jelenthet egy videót a YouTube munkatársainak felülvizsgálatra. Kattintson a gombra, és adja meg a videó eltávolításának okait. Ha a videó megsérti a YouTube közösségi irányelveit, azt eltávolítjuk; de ha nem történik megsértés, a videót nem távolítják el, függetlenül attól, hogy milyen gyakran megjelölték.

További jelentési lehetőségek

Ha videót szeretne eltávolítani szerzői jogi vagy védjegybitorlás, rágalmazás vagy más jogi okok miatt, akkor a YouTube jogi internetes űrlapjain keresztül nyújthat be igényt (link a forrásokban). Válassza ki a jogi panasz típusát, és ennek megfelelően töltse ki az űrlapot. Ne használja a jogi panasz űrlapokat nem jogi kérdésekben, és ne éljen vissza a jogi panasz űrlapokkal, mivel ez YouTube-fiókjának megszüntetését eredményezheti.