Hogyan hívhat meg valakit egy naptáreseményre az Outlook programban

Többnyire elmúltak azok az idők, amikor a kisvállalkozások tulajdonosai megfordulhattak székeikben, és bejelenthették munkatársaiknak: "Találkozzunk ma 4-kor." A technológia felszabadította az alkalmazottakat a távolról és számtalan helyről történő munkavégzésre. Ha néha úgy érzi, hogy ez a valóság „vadnyugat” elemet adott hozzá kisvállalkozásához, akkor fontolja meg a Microsoft Outlook 2010 verzióit, hogy megtalálják a nagyon szükséges lasót. Könnyedén felkerekíthet mindenkit - amint megtanulja, hogyan tekerje le a kötelet, hogy néhány egyszerű lépésben naptárbejegyzést tegyen.

Készítsen naptárbejegyzést

Az Outlook megnyitása után háromféleképpen hívhat meg valakit értekezletre vagy eseményre:

 • Kattintson az „Új elemek” elemre a bal felső sarokban. Ezután kattintson alatta a „Találkozó” elemre.
 • Kattintson a „Naptár” ikonra (a második ikon a képernyő bal alsó sarkában). Ezután kattintson az „Új találkozó” vagy az „Új találkozó” elemre.
 • Az e-mail postafiókjában kattintson a „Válasz a találkozóval” elemre.

Válassza az Outlook résztvevők meghívása lehetőséget

Használja a „Címjegyzéket” az e-mail címek lekéréséhez a „Címzett” sorhoz, ahol fel lehet sorolni a naptári meghívó címzettjeit. Alternatív megoldásként írja be manuálisan az e-mail címüket. (Ezen a ponton bölcs dolog lehet felvenni ezeket az embereket a címjegyzékébe. Ez néhány pillanatot megspórol Önnek, amikor legközelebb naptárbejegyzést szeretne tenni.)

Töltse ki a naptár meghívását

Töltse ki a naptárhívás befejező és lényeges elemeit az alábbiak kitöltésével:

 • Tárgysor
 • Elhelyezkedés
 • Kezdési idő
 • Befejezési idő a legördülő mezők használatával

Vegye figyelembe a Részleteket

Mielőtt megnyomja a „Küldés” gombot, vegye fontolóra, hogy egy rövid üzenetet írjon a szövegmezőbe, amely elmagyarázza a naptári meghívás pontos jellegét. Ez különösen hasznos lehet, ha úgy gondolja, hogy a meghívás telefonos lekérdezéseket vagy az irodában történő látogatásokat idézhet elő az alkalmazottak részéről. Egy üzenet megelőzheti az ilyen megszakításokat, és elmondhatja munkatársainak, mit kell tudniuk, és mit kell tenniük a felkészülés érdekében.

Ha azt szeretné, hogy munkatársai olvassanak egy fájlt a találkozó előtt, kattintson a „Fájl csatolása” gombra, mielőtt elküldené a naptári meghívót. Annak érdekében, hogy ne hagyják figyelmen kívül, írjon egy rövid üzenetet, irányítva rá a figyelmüket.

Távoli meghívó küldése a naptárba

Ahhoz, hogy naptári meghívót küldhessen az alkalmazottainak, nem kell úgy kapcsolódnia a számítógépéhez, mint egy tokhoz egy cowboyhoz. Elküldhet egyet iPhone-járól, ha megnyitja a naptár alkalmazást, és kövesse az alábbi lépéseket:

 • Hozzon létre egy „Új eseményt” (vagy „Meglévő eseményt”, ha meghívót továbbít egy már létrehozott eseményre).
 • Érintse meg a „Szerkesztés” gombot.
 • Koppintson a „Meghívottak” elemre.
 • Adja meg azoknak az embereknek az e-mail címét, akiket meghívni szeretne az értekezletre vagy az eseményre.
 • Érintse meg a jobb felső sarokban található „Kész” gombot, amely „küldés” funkcióként szolgál.

Az Outlook naptármeghívó funkciójának kihasználása még egy lépés ahhoz, hogy a kisvállalkozóként életre keltsen rendet és szervezettséget. És alkalmazottai is értékelni fogják erőfeszítéseit.