Az MS Office átvitele új számítógépre

A Microsoft Office új számítógépre történő átvitelét jelentősen leegyszerűsíti az a lehetőség, hogy a szoftvert az Office webhelyéről közvetlenül az új asztali számítógépre vagy laptopra töltheti le. A népszerű programok új változatai, például az Office 365 előfizetés, több eszközön is elérhetővé teszik a szoftvert, miközben megőrzik az asztali hozzáférhetőséget. A kezdéshez mindössze internetkapcsolatra és Microsoft-fiókra vagy termékkulcsra van szüksége.

Office 365

Az Office 365-előfizetés lehetővé tette, hogy sok munkahely és felsőoktatási szolgáltató hozzáférést nyújtson alkalmazottainak és hallgatóinak a szükséges Office-programokhoz különböző eszközökön és webböngészőn keresztül. A programok telepítése az új számítógépre, akár üzleti, akár személyes használatra, minimális felhajtást igényel, mivel az előfizetés visszatérő alapon havi vagy éves kifizetések útján engedélyezett.

A programok számítógépre történő letöltéséhez jelentkezzen be fiókjába a www.setup.office.com címen, és válasszon telepítőt az új számítógépéhez vagy Mac-jéhez. Amikor a letöltés befejeződött, kattintson a számítógépen található letöltések mappára, és indítsa el a telepítőt. Amikor erre felszólítják, jelentkezzen be Office 365-fiókjába. Ha a OneDrive programot az Office 365 előfizetéssel használja, indítsa el a OneDrive alkalmazást, és kattintson az eszköztár „Szinkronizálás” gombra, hogy minden fájl elérhető legyen az új eszközön, valamint a felhőben.

Meglévő szoftver

Sok új számítógép előre telepített szoftverrel szállítja a kiskereskedőket, beleértve a Microsoft Office csomag korlátozott hozzáférésű verzióit is. Ezek a gyári telepítések vagy a szoftver ingyenes próbaverzióját, vagy egy egyszeri telepítés licencét tartalmazzák. Ha a Microsoft Office programot előre telepítették és licencelték az új számítógépre, akkor csak akkor kell telepítenie a verzióját, ha azt a szoftverkészlet újabb kiadása helyett szeretné, vagy ha a szoftverkészlete további Office programokat tartalmaz, például az Access és a Publisher programot.

A meglévő szoftver csatlakoztatásához kattintson a Windows indító menüjére, majd egy Office programra, például a Wordre. Kattintson az "Aktiválás" gombra, és jelentkezzen be a Microsoft-fiók felhasználónevével és jelszavával. Ha még nincs fiókja, látogasson el a www.login.live.com oldalra egy új létrehozásához. Felhasználónevének és jelszavának elküldése után felkérik Önt, hogy válassza ki a levelezőlistákat és fogadja el a licencfeltételeket, mielőtt teljes hozzáférést biztosítana programjaihoz.

Telepítések termékkulccsal

Ha boltban vagy online kiskereskedőn keresztül vásárolta a Microsoft Office programot, akkor termékkulcsot kapott kártyán vagy e-mailben. Ezt a kulcsot használják a programok aktiválására az Office webhelyének használatával a www.setup.office.com címen. Amikor egy meglévő programcsomagot helyez át egyik számítógépről a másikra, a programok első aktiválásakor létrehozott Microsoft-fiókkal jelentkezik be. Azok továbbra is a Microsoft-fiókhoz vannak kötve, ha az Office 2016 vagy újabb verziót telepíti.

Fiókjából letöltheti az Office programokat, és futtathatja a telepítési útmutatót, amely megköveteli a felhasználónevének és jelszavának újbóli megadását, majd egy rövid ellenőrzési ellenőrzést, hogy fenntartsa a számítógépen az online vagy a kikapcsolt állapotú hozzáférést. A legjobb gyakorlat az, ha új telepítés megkezdése előtt távolítsa el az Office programokat egy régebbi számítógépről, mivel a program egyes változatai csak korlátozott számú eszközre teszik lehetővé a telepítést.

Régebbi irodaházak

Még mindig szerelmes az Office klasszikus verziójába? A lemezről az új számítógépre történő telepítés egyszerű, ha rendelkezik termékkulccsal és lemezolvasóval. Helyezze a CD-t az új gép CD-meghajtójába. A képernyőn megjelenik a telepítési varázsló, amely végigvezeti Önt a telepítési folyamaton. A telepítés befejezéséhez írja be a Microsoft Office példányához mellékelt termékkulcsot.

Az Office néhány régebbi verzióját, például a Microsoft Office 2007, 2010 és 2013 letöltéseként értékesítették termékkulcs-aktiválásokkal. Ha rendelkezik ilyen készletekkel, a programok továbbra is elérhetők lesznek az új letöltésekhez a www.products.office.com/en-us/previous-versions-of-office címen, és az eredeti termékkulcsával aktiválhatók. A szoftver letöltése után kattintson duplán a fájlra a telepítési útmutató elindításához, és kérésre írja be a kulcsot.