Hogyan helyezhetünk zenét az internetről az MP3-lejátszóra

Manapság az MP3-lejátszókat nagyrészt félretették a mobiltelefonokért, amelyek nemcsak zenét játszhatnak, hanem kereshetnek az interneten, telefonálhatnak és így tovább. De a legtöbb modern MP3-lejátszó kicsi, és rátapadhat a ruhájára. Olcsóak, ami kiváló lehetőséget kínál számukra edzéshez vagy olyan helyzetekhez, amikor zenét akarsz hallgatni, de nem akarod megkockáztatni a telefonod károsodását - mint például bizonyos munkahelyek, ahol a dolgok könnyen összetörhetnek.

Természetesen a legtöbb alapvető MP3-lejátszó nem kínál streaming alkalmazásokat, így valójában magára a készülékre kell zenét helyeznie ahhoz, hogy munka vagy edzés közben fellendüljön.

Szerezd meg a zenéd

Ha csak a streaming szolgáltatásokat szokta használni, akkor valóban be kell szereznie a fájlokat a kívánt zeneszámokhoz az MP3-lejátszón. Míg egyes streaming szolgáltatások, például az Amazon Music, lehetővé teszik a tulajdonában nem lévő zene letöltését, így offline módon is meghallgathatja őket, ezeket a fájlokat nem tudja más eszközökre átvinni. Ehelyett letölthető zenefájlokat kell találnia. A régi CD-kről bármikor felveheti a zenét a számítógépére, és MP3 fájlként mentheti, de sokan inkább csak online töltik le a zenét.

Ha kedveli a klasszikus zenét, különösen bármit, ami több mint kb. 100 éves, vagy ha a kedvelt zenészek ingyen adtak ki albumokat online, akkor ezeket a zenefájlokat általában ingyen megkaphatja. Ellenkező esetben érdemes online zeneboltból vásárolni dalokat vagy albumokat, mint például az iTunes, a Zune Marketplace vagy az Amazon MP3. Ha fizikai albumokat (CD-ket vagy bakelitlemezeket) vásárolt az Amazon-tól, akkor először érdemes ellenőrizni a fiókját, mert néha ezekhez ingyenes digitális letöltések tartoznak, amelyek a legtöbb eszközhöz hozzáadhatók.

Ne töltsön le illegálisan zenét az internetről; ez bűncselekmény, és letartóztathatnak, szerzői jogi megsértéssel vádolhatnak és / vagy beperelhetik a szerzői jog tulajdonosa.

A zene letöltése előtt mindig ellenőrizze az MP3-lejátszó használati útmutatóját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a készülékéhez megfelelő fájlformátumot kap-e (szinte az összes zenelejátszó kompatibilis az alapvető MP3-fájlokkal). Ha a készülékéhez hozzáadni kívánt fájlok nem megfelelő formátumúak, online letölthet egy ingyenes programot a fájlok MP3 formátumba konvertálásához.

Készítse elő az MP3-lejátszót

A zene hozzáadása az adott MP3-lejátszóhoz általában a modelltől függ. A legtöbb eszköz rendelkezik valamilyen szoftverrel, amelyet a zene hozzáadásához használnia kell (gyakran iTunes vagy Windows Media Player), és ez telepíthető az eszközhöz mellékelt CD-vel vagy USB-meghajtóval a készülékébe telepített program futtatásával vagy letöltéssel szoftver online. Kövesse a gyártó utasításait az MP3-lejátszó megfelelő programjának telepítéséhez.

Miután telepítette a szoftvert, csatlakoztassa az MP3-lejátszót a számítógéphez. Nyissa meg a zenei szoftvert, és győződjön meg róla, hogy az felismeri az eszközét. Előfordulhat, hogy ki kell választania a szinkronizálási lehetőségeket, például annak meghatározása érdekében, hogy az MP3-lejátszó automatikusan letöltse-e az összes zenét a számítógépére, vagy megvárja, amíg kiválasztja, mely fájlokat kívánja hozzáadni az eszközhöz.

Néhány MP3-lejátszó lehetővé teszi, hogy csatlakoztassa az eszközt a számítógépéhez, majd zenét adjon hozzá úgy, hogy fájlokat húz a számítógép meghajtójába, mint bármely más külső meghajtót. Ha az eszköz nincs beprogramozva ilyen működésre, akkor a szoftver segítségével zenét kell hozzáadnia. Az MP3-lejátszó utasításai segítenek abban, hogy miként adhat hozzá zenét a készülékéhez.

Adja hozzá a zenét

Miután csatlakoztatta eszközét, hozzáadhatja hozzá a zenéjét. Ha beállítja az automatikus szinkronizálás beállításait, a számítógépen lévő zenét automatikusan hozzá kell adni az eszközhöz, amikor csatlakoztatja azt. Ellenkező esetben manuálisan adja hozzá a zenét a készülékéhez a szükséges szoftveren keresztül, vagy húzza és dobja közvetlenül az eszköz meghajtó mappájába. a számítógépeden. Ha zenét szeretne hozzáadni szoftver segítségével, feltétlenül olvassa el az eszköz és a szoftver utasításait, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az MP3 lejátszóra van-e megfelelően letöltve.

Mindig válassza a számítógép opcióját a készülék biztonságos kiadásához, mielőtt leválasztaná, különben fennáll annak a veszélye, hogy megsérül a meghajtó vagy fájlok.