Könyvjelzők másolása a Mozilla böngészőből egy másik számítógépre

A Mozilla Firefox böngészőben HTML-fájlként biztonsági másolat vagy átviteli céllal létrehozhat egy könyvjelző másolatát, és exportálhatja azt bármely tárolóeszközre, beleértve a flash meghajtót vagy a felhőalapú platformot. Ezután importálja a könyvjelzőket a fájlból a Firefox-ba a másodlagos számítógépére.

Hozzáférés a szolgáltatáshoz

A Firefox beépített exportáló eszközzel rendelkezik, amely elérhető a könyvjelzők könyvtárából. A könyvtár eléréséhez kattintson a „Firefox” gombra, majd válassza a „Könyvjelzők” lehetőséget, vagy nyomja meg a „Ctrl-Shift-B” gombot. A Könyvjelzők fájljának exportálása ablak megnyitásához válassza a jobb panel fölött az „Importálás és mentés” lehetőséget, majd válassza az „Könyvjelzők exportálása HTML-be” lehetőséget.

Tegye át a könyvjelzőket

A Mozilla a HTML fájlt „bookmarks.html” névre kereszteli, és szabványos fájlmentési lehetőségeket kínál. Válasszon egy tárhelyet, majd kattintson a „Mentés” gombra. A másolat létrehozása után csatlakoztassa a külső meghajtót a másodlagos számítógéphez, vagy töltse le a fájlt a számítógépre az online tárhelyről, majd a Könyvtár Importálás és mentés menüjével ismét importálja azt. Válassza a „Könyvjelzők importálása HTML-ből” lehetőséget, keresse meg a fájlt, majd kattintson a „Megnyitás” gombra.

Jogi nyilatkozat

A cikkben szereplő információk 2014. márciusától a Firefox 28-ra vonatkoznak. Az eljárások más verzióktól vagy termékektől függően változhatnak.