A RAM tisztítása

Mint minden áramköri alkatrész esetében, az asztali számítógép vagy a laptop számítógépének RAM-moduljai alján lévő arany érintkezőknek tisztának és törmelékmentesnek kell lenniük a szilárd kapcsolat fenntartása érdekében. Ha a RAM-kártyái piszkosak, előfordulhat, hogy a számítógép nem ismeri fel a telepítést, és néha kék képernyőt jeleníthet meg. Normális esetben a vállalata számítógépeinek belsejét havonta poroljuk ki (inkább, ha a környezet szokatlanul poros) elegendő a RAM-modulok tisztán tartásához, de ha erre szükség van, az érintkezőket alkoholos dörzsöléssel is megtisztíthatjuk.

Asztali számítógépek

1

Állítsa le a számítógépet, és húzza ki a tápkábelt.

2

Néhány másodpercig tartsa lenyomva a bekapcsológombot a maradék áram kisütéséhez.

3

Távolítsa el az oldalsó panelt a számítógép házából. A panelt a tok tetején lévő retesz vagy a hátsó néhány hüvelykujj vagy Phillips csavar rögzítheti.

4

Fektesse a számítógépet az asztalára vagy az asztalra úgy, hogy a nyílás felfelé nézzen, és földelje le magát a tok festetlen fémfelületének megérintésével. Ha antisztatikus csuklópántja van, csatlakoztassa a hevedert a jobb csuklójához (vagy balra, ha balkezes), és a másik végén található aligátor kapcsot csatlakoztassa a számítógép házához.

5.

Nyomja le a RAM-tartó két oldalán lévő rögzítőkapcsokat, amelyek a tisztítani kívánt botot tartják. A RAM-helyek a processzor közelében helyezkednek el, és számukra a számítógéptől függően kettő-nyolc lehet. Miután a rögzítő klipek elengedtek, a RAM-nak ki kell válnia.

6.

Fújja le a RAM-ról a laza port vagy törmeléket tartály segítségével. Tartsa a modult a széleinél (hosszában).

7

Tisztítsa meg az érintkezőket vattapálcával, kissé nedves alkohollal. Használhat olyan puha ruhát is, amely nem hagy rostot, például lencsetisztító kendőt.

8.

Tegye félre a RAM modult, és hagyja teljesen megszáradni. Ismételje meg az 5 -7. Lépéseket minden további megtisztítani kívánt bot esetében.

9.

Fújja ki az üres RAM-rekeszt tartós levegővel. Amíg itt tartasz, érdemes egyszerre leporolni az egész esetet.

10.

Cserélje ki a memóriakártyákat az öblükben, miután megbizonyosodott arról, hogy szárazak. Győződjön meg arról, hogy megfelelően illesztette a rovátokat. Erősen és egyenletesen nyomja lefelé a modul mindkét oldalát, amíg a helyére nem pattan.

11.

Ha lehetséges, távolítsa el a csuklópántot, tegye vissza az oldalsó panelt, dugja vissza a tápkábelt, és kapcsolja be a számítógépet.

Laptop számítógépek

1

Kapcsolja le a laptopot, húzza ki a tápkábelt és vegye ki az akkumulátort. Az akkumulátort általában a ház alján található csúszó retesz tartja.

2

Földelje meg magát egy festetlen fémtárgy megérintésével. Ha úgy dönt, hogy antisztatikus csuklópántot használ, rögzítse az aligátor kapcsot a festetlen fém felületre, és rögzítse a hevedert a domináns kéz csuklóján.

3

Tartsa lenyomva a bekapcsológombot néhány másodpercig a maradék energia lemerüléséhez.

4

Fektesse a laptopot fejjel lefelé az asztalra vagy asztalra, és keresse meg a RAM rekesz ajtaját. Az ajtót általában ilyen címkével látják el, vagy a RAM-kártya ikonra lehet nyomtatni.

5.

Távolítsa el az ajtót a helyén tartó Phillips csavar (oka) t és távolítsa el az ajtót.

6.

Két ujjal nyomja ki a RAM reteszet a helyén tartó két reteszt. A RAM-nak 45 fokos szögben kell felfelé ugrania.

7

Óvatosan csúsztassa a RAM-ot a nyílásából 45 fokos szögben, a modult szélénél fogva.

8.

Tisztítsa meg a modult pamut törlővel vagy puha ruhával, amelyet enyhén megnedvesített alkohollal, és tegye félre, hogy teljesen megszáradjon.

9.

Ismételje meg a 6-8. Lépést, ha meg szeretné tisztítani a második modult, amely általában közvetlenül az első alatt található.

10.

Cserélje ki a RAM-kártyát, miután megszáradt, helyezze 45 fokos szögben a nyílásába, és tolja lefelé, amíg a helyére nem pattan. Győződjön meg róla, hogy az alján lévő üreget a teteje előtt tölti be.

11.

Helyezze vissza a RAM fedelét és annak csavarjait, és távolítsa el az antisztatikus hevedert, ha használta.

12.

Helyezze vissza az akkumulátort, és kapcsolja be újra a laptopot.